Derfor har jeg oprettet et testamente

Med et testamente kan jeg sikre mine børn

– og sende dem et vigtigt budskab!

Jeg hedder Chalotte, er 36 år og enlig mor til 3 børn. Jeg har valgt at oprette et testamente. Først og fremmest for at sikre mine børn. Og dernæst for at sikre at mine økonomiske midler havner der, hvor jeg mener, de gavner bedst.

Der er flere grunde til, at Børn, Unge & Sorg er tiltænkt i mit testamente. Min ene søn har været alvorligt syg med leukæmi og jeg har selv har mistet min mor i en relativt ung alder. Derfor mener jeg, at arbejdet med børn og unge i sorg er særdeles vigtigt. Indsatsen er altafgørende i en tidlig alder – i opvæksten – hvor uforløste følelser og sorg kan svække både trivsel og udvikling. Så med en tidlig psykologisk indsats kommer de fleste både godt og styrket ud på den anden side.

Det giver mig en indre ro at vide, at jeg sender et budskab til mine kære børn – også når de bliver gamle nok til at se mit testamente – og andre efterladte, om de indsatsområder, jeg mener, der skal støttes op om, og som har dannet rammen for mit liv og udfordringer.

– Chalotte, 36 år
Det har været en sund og lærerig proces for Chalotte at arbejde med testamentet. Både fordi det har hjulpet hende til at blive mere afklaret i forhold til sine mærkesager. Men også fordi hun nu med større tryghed kan leve videre og vide, hun går herfra i rette ånd, hvis der skulle ske noget uventet og hændeligt.

Har du oprettet et testamente? 

Vi skal alle dø. Det ved vi i Børn, Unge & Sorg. Men nogle dør før tid og inden deres børn kan klare sig selv. Skal din død blive en ny start for børn og unge, der mister deres forældre? Hvis du – som Chalotte – ønsker at betænke Børn, Unge & Sorg i dit testamente, går pengene ubeskåret til terapiforløb for børn og unge, som har behov for psykologisk behandling, når deres forældre eller søskende rammes af alvorlig sygdom eller dør. Terapien er gratis for børnene og de unge.

Dit bidrag rækker langt

Børn, Unge & Sorg er fritaget for boafgift. Det betyder, at hele det beløb, du testamenterer, går ubeskåret til vores arbejde. For 15.000 kr. kan vi sikre et helt og højt specialiseret forløb for et barn eller en ung.

Vi betaler omkostningerne

Hvis du vælger at betænke Børn, Unge & Sorg i dit testamente, så dækker vi advokathonorar og andre omkostninger i forbindelse med oprettelsen. Og det uanset beløbets størrelse, eller om der er andre arvinger. Det er en god ide at oprette et testamente, så din arv bliver fordelt, som du ønsker. Du vil altid kunne ændre dit testamente, hvis du ændrer mening.

Læs mere om arv og testamente