Besøg vores online tilbud:

SMS

Brevkasse

Chat

Sorglinjen

SKOLELØB – få viden og saml ind

Vil din skole støtte et godt formål med et skoleløb?

20.000 danske børn og unge under 18 år har mistet en mor, far, søster eller bror. 2.500 børn og unge mister hvert år en forældre eller søskende. 75.000 børn og unge under 18 år bliver hvert år berørt af sygdom i nærmeste familie.

Det er ikke ualmindeligt for børn at have sygdom og død inde på livet. Alligevel er der mange voksne, der har svært ved at tale med børn om sorg og døden.

Det vil Team Giv Håb og Børn, Unge & Sorg gerne lave om på!

Derfor kommer vi gerne ud på DIN skole – helt gratis – og hjælper med at sætte sorg på skoleskemaet! Og det gør vi ved at arrangere et skoleløb på din skole, hvor alle elever eller enkelte klasser på skolen samler ind til Børn, Unge & Sorgs arbejde, ganske enkelt ved at løbe.

Et skoleløb er til fordel for børn og unge, som oplever stor sorg og har behov for hjælp til at komme videre i livet. Udover motionen får eleverne en oplevelse af, at de er med til at gøre en stor forskel for andre børn og unge.

I forbindelse med skoleløbet kan der efter nærmere aftale også arrangeres besøg af en ung frivillig, der selv har levet med en alvorligt syg forældre eller har mistet. Her kan eleverne få viden og information om, hvordan de kan hjælpe og være med til at gøre en forskel for de børn og unge, måske en ven eller klassekammerat, som har sygdom og sorg tæt inde på livet.


OM GIV HÅB SKOLELØBET:

  • Det er gratis for din skole at deltage!
  • Giv Håb Skoleløbet afvikles landet over 2 gange om året, hvor din skole frit kan vælge, hvilken dato, der passer jer bedst.
  • I 2020 er datoerne: Torsdag den 7. maj 2020 (dagen før St. Bededagsferien) og fredag den 9. oktober 2020 (dagen før efterårsferien).
  • Løbet bliver forberedt af Børn, Unge & Sorg i samarbejde med skolen.
  • Frivillige fra Børn, Unge & Sorg og Team Giv Håb hjælper med planlægning, inspiration og praktisk gennemførelse.
  • Eleverne løber – og lærere og frivillige noterer, hvor mange runder børnene har løbet.
  • De indsamlede penge går direkte til Børn, Unge & Sorg, så vi sammen kan sikre gratis hjælp, støtte og behandling til børn og unge op til 28 år.
  • Forældre, bedsteforældre, familie, venner og virksomheder har mulighed for at støtte løbet, ved at donere et antal kroner pr. kilometer barnet løber. Det er frivilligt, om man ønsker at sponsorere, men alle børn, der er tilmeldt, deltager i løbet.


TEAM GIV HÅB

Skoleløbene er en del af Team Giv Håb, som er Børn, Unge & Sorgs velgørenhedscykelhold, der hvert år cykler Danmark Rundt for at skabe opmærksomhed om og samle penge ind til efterladte og pårørende børn og unge. Hvert år samarbejder Team Giv Håb også med skoler i hele landet om at sætte sygdom og sorg på dagsordenen.

Er du interesseret i at høre mere om Giv Håb Skoleløbet?
Kontakt Dennis Marquardt, teamkoordinator
Mobil: 4114 6764
dm@sorgcenter.dk


Download folder: 

Skoleløb – sæt sorg på skoleskemaet

Artikel om skoleløb i Lokalavisen Aarhus 13/6-2018: 
Børn i Beder løber for børn i sorg