Besøg vores online tilbud:

SMS

Brevkasse

Chat

Sorglinjen

SKOLELØB – få viden og saml ind

Vil din skole støtte et godt formål med et skoleløb, og samtidig få viden?

20.000 danske børn og unge under 18 år har mistet en mor, far, søster eller bror. 2.500 børn og unge mister hvert år en forældrer eller søskende. 75.000 børn og unge under 18 år bliver hvert år berørt af sygdom i nærmeste familie.

Det er ikke ualmindeligt for børn at have sygdom og død inde på livet. Alligevel er der mange voksne, der har svært ved at tale med børn om sorg og døden.

Det vil Team Giv Håb og Børn, Unge & Sorg gerne lave om på!

Derfor kommer vi gerne ud på DIN skole og hjælper med at sætte sorg på skoleskemaet! Og det gør vi bl.a. ved at arrangere et løb på din skole, hvor alle elever eller enkelte klasser på skolen samler ind til Børn, Unge & Sorgs arbejde, ganske enkelt ved at løbe.

Et skoleløb er til fordel for børn og unge, som oplever stor sorg og har behov for hjælp til at komme videre i livet. Udover motionen får eleverne en oplevelse af, at de er med til at gøre en stor forskel for andre børn og unge.

I forbindelse med skoleløbet vil en psykolog fra Børn, Unge & Sorg og en ung frivillig, der selv har mistet, besøge skolen og holde et foredrag, og der kan stilles spørgsmål. Her får eleverne viden og information om, hvordan de kan hjælpe og være med til at gøre en forskel for de børn og unge, måske en ven eller klassekammerat, som har sygdom og sorg tæt inde på livet.
Se i video øverst på siden.

SKOLELØBET FORLØBER SÅLEDES:

  • Der afsættes en halv eller hel dag.
  • Enkelte klasser eller alle elever på skolen deltager.
  • Løbet bliver forberedt af Børn, Unge & Sorg, i samarbejde med skolen.
  • Frivillige fra organisationen hjælper med planlægning, inspiration og praktisk gennemførelse.
  • Eleverne løber, og lærere og frivillige noterer, hvor mange kilometer børnene har løbet.
    De penge pr. kilometer, som det enkelte barn løber, går til Børn, Unge & Sorg.
  • Forældre, bedsteforældre, familie og venner har mulighed for at støtte løbet, ved at donere et antal kroner pr. kilometer barnet løber. Det er frivilligt, om man ønsker at sponsorere, men alle børn, der er tilmeldt, deltager i løbet.

Se eksempel på folder om skoleløb fra Giersings Realskole HER.

Læs artikel om skoleløb i Lokalavisen Aarhus 13/6-2018: 
Børn i Beder løber for børn i sorg eller reportage fra skolemagasinet Mandat HER (s. 34-37)


TEAM GIV HÅB

Skoleløbene er en del af Team Giv Håb, som er Børn, Unge & Sorgs velgørenhedscykelhold, der hvert år cykler Danmark Rundt for at skabe opmærksomhed om og samle penge ind til efterladte og pårørende børn og unge. Hvert år samarbejder Team Giv Håb også med skoler i hele landet om at sætte sygdom og sorg på dagsordenen.

Målet er at give både elever og lærere et sprog for alt det svære, så de får det lettere i mødet med efterladte. Men også for at hjælpe de børn og unge, der står i en konkret situation, hvor sygdom eller sorg fylder i livet.

Alle tilbud til skoler
Foruden skoleløbet har vi også andre gode tilbud, som oplysningsmaterialer, god råd og sparring til skoler, der ønsker at sætte sorg på skoleskemaet.
SE FOLDER

Er du interesseret i at høre mere om skoleløb?
Kontakt:
Dennis Marquardt, teamkoordinator
Mobil: 4114 6764
dm@sorgcenter.dk


Download folder: 

Skoleløb – sæt sorg på skoleskemaet

Artikel om skoleløb i Lokalavisen Aarhus 13/6-2018: 
Børn i Beder løber for børn i sorg