Besøg vores online tilbud:

SMS

Brevkasse

Chat

Sorglinjen

  • Sorgcenter
  • > Ukategoriseret
  • > Flot afslutning på Team Giv Håbs Danmarkstur 2015

Flot afslutning på Team Giv Håbs Danmarkstur 2015

Lørdag d. 8. august sluttede Team Giv Håb for tredje år i træk deres 1.100 km lange tur Danmark rundt til fordel for børn og unge, der oplever sygdom og død i familien. Turen gik over al forventning, og alle tre hold kom godt i mål lørdag, hvor de vanen tro afsluttede på Post Danmarks opløbsstrækning på Frederiksberg. Hvor mange penge de har indsamlet i år, er endnu en hemmelighed. De kan dog afsløre så meget, at det er på den ‘rigtige’ side af en halv million, som går ubeskåret til Børn, Unge & Sorg.

Lørdag d. 8. august rullede de 90 grønne Team Giv Håb-ryttere i mål efter syv dage og godt 1.1000 km rundt på de danske landeveje. De tre hold, der ellers har cyklet hver deres rute Danmark rundt, sluttede som de øvrige år af sammen på opløbsstrækningen ved Post Danmark Rundt. Her blev de – velfortjent – fulgt i mål af tilskuernes begejstrede klapsalver.

Team Giv Håb 2015_opløb

Ryttere med tung bagage

Team Giv Håbs ryttere kører alle for at støtte op om og skabe fokus på de 140.000 børn og unge, der hvert år oplever, at deres forældre eller søskende rammes af alvorlig sygdom eller dør. Flere af rytterne har selv oplevet sygdom og død i deres nærmeste familie. Blandt andet Tina Andersen, der sammen med sin mand Jan Mathiasen står bag stiftelsen af Team Giv Håb. Tina mistede sin mor som 16-årig og sin far som 28-årig, men fik ingen hjælp selv: ”Det påvirkede mig flere år frem. Det, at man ingen har at tale med om sin sorg og smerte, det gør, at man føler sig ensom og anderledes. Det er så vigtigt, at børn og unge, som mister et nært familiemedlem eller oplever alvorlig sygdom i familien, har mulighed for at få psykologhjælp, hvis de har behov for det.”

Med på Aarhus-holdet var også 20-årige Sofie Pedersen, som for fire år siden mistede sin 13-årige lillebror, Victor, der døde af en sjældent kræftform. Sorgen lammede i lang tid Sofie, som i en artikel i Familie Journalen (nr.) fortæller: “Jeg røg ned i et stort, sort hul. Det var, som om jeg havde et stort, åbent sår indeni. Jeg kunne slet ikke overskue at komme i skole. Mine forældre var jo helt ødelagte af sorg, og de var magtesløse over for, hvordan de også skulle prøve at tackle den sorg, som min storesøster og jeg følte.” Heldigvis kontaktede familien Børn, Unge & Sorg i Aarhus, hvor både Sofie og hendes søster fik den nødvendige hjælp. Med Sofies egne ord fik Børn, Unge & Sorg hende lige så stille tilbage til en hverdag igen. En hverdag, hvor der i dag er så meget overskud, at hun nu har formået at køre Danmark rundt til fordel for andre børn og unge, der oplever den store sorg at miste en forælder eller søskende. Sofies håb er, at Team Giv Håb kan samle så mange penge ind, at endnu flere børn og unge kan få den nødvendige hjælp, når de har behov.

Rekordstort beløb indsamlet

Hvor mange penge Team Giv Håb har indsamlet er endnu ikke offentliggjort. Beløbet offentliggøres og overrækkes til direktør Preben Engelbrekt ved et arrangement til september. Dog kunne stifter af Team Giv Håb Jan Mathiasen dog afsløre til Lokalavisen i Aarhus, at beløbet er på den gode side af en halv million kroner. Dermed kan en meget glad direktør konstatere, at det ikke blot er Team Giv Håb, der vokser år for år, det gør de indsamlede beløb i den grad også. Og det vækker stor, stor glæde og taknemmelighed i Børn, Unge & Sorg.

TAK

Der skal derfor lyde en stor tak til samtlige ryttere og til alle, der på den ene eller anden måde har sponsoreret Team Giv Håb og dermed hjulpet Børn, Unge & Sorg et flot skridt videre i arbejdet med at sikre sorgramte børn og unge den nødvendige hjælp! Vi er meget taknemmelige.

Landsdækkende omtale

Team Giv Håbs Danmarkstur blev både før og under opløbet omtalt i en lang række medier. Læs blandt andet med her: Lokalavisen Aarhus, Lolland-Falsters Folketidende, Mitfyn.dk, SkibhusAvisen, Skive Folkeblad, Viborg Stifts Folkeblad (s. 5), Thisted Dagblad, Odder Avis, Ebeltoft Folketidende, indslag i Tv East, Nordvestnyt Holbæk/Odsherred, Radio Halsnæs – dagligt indslag med rytter Henrik Vandal, indslag i Tv Syd, Fjordavisen.nu, Albertslund.lokalavisen.dk, Fyens Stiftstidende, Randers Amtsavis, Ebeltoft Folketidende, Tv Midtvest, Ugeavisen Odense, Sn.dk, Lokalavisen Egedal (s. 18), Dagbladet Roskilde, Ballerup Bladet (s. 33),Motionsfeltet.dk, Midtjyllands Avis (s. 20), Dalum-Hjallese Avis, Minby.dk/oesterbro-avis.

 

TGH sponsor banner