Besøg vores online tilbud:

SMS

Brevkasse

Chat

Sorglinjen

Min bror eller søster er død

Sorg er ikke én enkelte følelse

Selvom det er forskelligt, hvordan man reagerer, når man har mistet en søster eller bror, kan vi i arbejdet med unge se, at det ofte er nogle af de samme tanker, følelser og reaktioner, der går igen.

Sorg er ikke én enkelt følelse. Det ene øjeblik kan du være dybt ulykkelig og fortvivlet. Det næste er du måske vred og irriteret eller sidder tilbage med en skyldfølelse. Følelser som disse er stærke, men du er ikke alene om at have dem.

Det kan du læse mere om i pjecen ”Er din søster eller bror død?”. Med hjælp fra unge, der selv har mistet en bror eller søster og modtaget hjælp i Børn, Unge & Sorg, har vi samlet relevant materiale. Det er inddelt efter:

  • Typiske reaktioner på at have mistet en bror/søster
  • Gode råd til hvad der kan hjælpe dig
  • Citater fra unge der har mistet en bror/søster

Har du brug for hjælp?

Alle unge, der har mistet, er fælles om at stå i en rigtig svær situation. Vores psykologer kan rådgive dig og sammen med dig finde ud af, om du har brug for hjælp. Det er uforpligtende at kontakte os.

Klik her for at blive kontaktet af en af vores psykologer.  

Du er ikke alene

Hør Shanna og Melanie fortælle om at have mistet en søskende i historierne nedenfor.

Du kan også få støtte og hjælp fra andre unge, der selv har stået i netop din situation. Børn, Unge & Sorg har en korps af frivillige unge, der selv har mistet. Nogle af dem har mistet en søster eller bror, ligesom du. De frivillige bruger deres egen erfaringer til støtte og hjælpe dig og andre unge efterladte. Du kan kontakte vores frivillige ved at skrive til Brevkassen  eller ved at kontakte Linjen, hvor der sidder søskende-frivillige hver mandag. 

Vores frivillige holder indimellem caféaftener for unge med søskendetab – kig i kalenderen ude til højre.

Se oversigt over tilbud længere nede på siden eller klik her.

Tryk for at læse pjecen

Er din søster eller bror død

 

Kommende arrangementer i Børn, Unge & Sorg

<< jul 2020 >>
mtotfls
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Læs mere herunder

Shanna-mistet-bror-interview-woman

Shanna mistede sin bror ved selvmord

Da Shanna var 25 år, mistede hun sin bror. Han tog sit eget liv. Du kan læse Shannas historie i magasinet Woman ved at følge nedenstående link.

Læs artiklen

Præsentationsfolder

Fortæller ganske kort om Børn, Unge & Sorg og vores tilbud.

Læs pjecen

Hør Melanie fortælle sin historie

Tilbud til dig i Børn, Unge & Sorg

Psykologhjælp

Vi tilbyder psykologhjælp til børn og unge under 28 år. Det er gratis og psykologerne har tavshedspligt. Klik her for at blive kontaktet af en af vores psykologer. Sammen finder vi ud af, hvilken hjælp, du har brug for. 

Brevkassen

Brevkassen er for 13-27-årige, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde. Du kan læse svaret fra de frivillige i Brevkassen inden for en uges tid.

Læs mere

Forum

På Forum har du mulighed for at skrive anonymt med andre på samme alder og i samme situation.

Læs mere

Caféaftener

De frivillige holder løbende caféaftener, hvor forskellige temaer tages op. Aftenerne er for unge, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde.

Læs mere