Besøg vores online tilbud:

SMS

Brevkasse

Chat

Sorglinjen

Min far eller mor er død

Sorg er ikke én enkelt følelse

Selv om det er forskelligt, hvordan man har det, når man har mistet sin far eller mor, er det tit nogle af de samme tanker, følelser og reaktioner, der går igen. Måske oplever du, at sorgen overvælder dig pludseligt, og at du bliver bange for, om du nogensinde kan holde op med at græde. Eller også oplever du tværtimod, at det er svært at være så ked af det, som du føler, du burde. Du kan blive overrasket over dine reaktioner og følelser og måske opleve dem som voldsomme eller mærkelige, selv om de i virkeligheden er meget almindelige.

Med hjælp fra unge, der selv har mistet en forælder og modtaget hjælp i Børn, Unge & Sorg, har vi skrevet en pjece til dig, der har mistet en forælder. I pjecen – som du kan læse ude til højre – kan du læse om:

  • Typiske reaktioner på at have mistet en far/mor
  • Gode råd til hvad der kan hjælpe dig
  • Citater fra unge der har mistet en far/mor

Vil du have pjecen tilsendt, så send en mail til info@sorgcenter.dk, hvor du oplyser navn, adresse og hvilken/hvilke pjecer, du ønsker, at vi sender til dig.

Se alle vores pjecer her

Har du brug for hjælp?

Alle unge, der har mistet, er fælles om at stå i en rigtig svær situation. Har du spørgsmål eller brug for hjælp? I Børn, Unge & Sorgs psykologiske rådgivning kan du få gode råd og sammen finder vi ud af, om du har brug for hjælp. Det er uforpligtende at kontakte os. 

Klik her for at blive ringet op af en af vores psykologer.

Du finder flere kontaktinformationer og præsentation af tilbud længere nede på siden eller ved at klikke her.

Du er ikke alene

Er du barn eller teenager og har mistet en forælder? Marcus, Janice, Valdemar, Karoline, Alberte og Mathias har alle oplevet at miste en forælder og har alle efterfølgene fået hjælp i Børn, Unge & Sorg. De taler meget åbent om deres oplevelser, tanker og følelser i forbindelse med deres tab og sorg. Se og hør deres historier i vores små film her:

collage børn
Marcus mistede sin far til selvmord
Janice mistede sin far til lungekræft
Alberte mistede sin far til kræft
Valdemar mistede sin far til kræft efter mange års sygdom
Karoline mistede sin far til selvmord efter et sygdomsforløb
Mathias mistede sin far til muskelsvindsygddommen ALS

Er du ung og har du mistet en forælder? Se og hør andre unge fortælle om at have mistet en forælder i historierne herunder – eller læs stærke beretninger fra unge om at miste meget uventet i vores tema om pludselige dødsfald

Mød andre unge i samme situation? 

Har du lyst til at tale med andre unge, der har mistet tidligt i livet? På Sorglinjen kan du møde vores unge frivillige via telefon, brevkasse, sms eller chat. De frivillige har selv mistet en forælder eller søskende og er klar til at lytte til dig og fortælle om deres egne oplevelser. Læs mere på sorglinjen.dk. De frivillige holder indimellem caféaftener for unge, der har mistet forældre eller søskende – kig i kalenderen ude til højre. 

Tryk for at læse pjecen

Er din far eller mor død

Se kommende arrangementer

<< aug 2020 >>
mtotfls
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Læs mere herunder

Se videoer af unge der fortæller

Tilbud til dig i Børn, Unge & Sorg

Psykologhjælp

Vi tilbyder psykologhjælp til børn og unge under 28 år. Kontakt vores psykologrådgivning, så I sammen kan finde ud af hvilken hjælp, der er behov for. Det er gratis og psykologerne har tavshedspligt.

Klik her for at blive ringet op af en af vores psykologer. 

Linjen 70 209 903

Anonym telefonrådgivning for unge hvis far eller mor er alvorligt syg eller død.

Læs mere

Chatten

Er du 13-27 år, og er din far eller mor alvorligt syg eller død, så kan du mandag til torsdag fra 17-21 chatte anonymt med en af de frivillige.

Læs mere

Videosamtale

Er du 13-27 år, og er din far eller mor alvorligt syg eller død, så kan du mandag til torsdag fra 17-21 tale med en af de frivillige via video.

Læs mere

Brevkassen

Brevkassen er for 13-27-årige, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde. Du kan læse svaret fra de frivillige i Brevkassen inden for en uges tid.

Læs mere

Forum

På Forum har du mulighed for at skrive anonymt med andre på samme alder og i samme situation.

Læs mere

Caféaftener

De frivillige holder jævnligt caféaftener, hvor forskellige temaer tages op. Aftenerne er for unge, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde. 

Læs mere