Besøg vores online tilbud:

SMS

Brevkasse

Chat

Sorglinjen

Min far eller mor er syg

Sygdom belaster hele familien

Selv om det er forskelligt, hvordan man reagerer på sin fars eller mors sygdom, er det ofte nogle af de samme tanker, følelser og reaktioner, der går igen. Det at have en syg forælder kan sammenlignes med en form for stress, og sygdommen belaster hele familien.

Måske kender du til at være i dårligt humør, mangle energi eller til følelsen af at have en knude i maven. Det kan også være, at dine følelser skifter fra det ene øjeblik til det andet. Du kan føle glæde og overskud, som så pludselig bliver afløst af tristhed og bekymringer.

erduokay.dk som er lavet særligt for dig, der er teenager og har en syg forælder, kan du se og høre beretninger fra andre unge, der lever med en syg forældre og du kan teste om du har brug for hjælp til at klare hverdangen og de bekymringer og belastninger, der helt naturligt følger med livet med en syg forælder.

I pjecen ”Er din far eller mor syg?”, som du finder ude til højre, kan du også læse mere om livet med en syg forælder. Pjecen er lavet med hjælp fra unge, der lever med en syg forælder og får hjælp i Børn, Unge & Sorg. I den kan du læse om:

  • Typiske reaktioner på at leve med en syg forælder
  • Gode råd til hvad der kan hjælpe dig
  • Citater fra unge med en syg forælder

Vil du have pjecen tilsendt, så send en mail til info@sorgcenter.dk, hvor du oplyser navn, adresse og hvilken/hvilke pjecer, du ønsker, at vi sender til dig.

Se alle vores pjecer her

Har du brug for hjælp?

Alle unge, der lever med en syg forælder, er fælles om at stå i en rigtig svær situation. Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Kontakt vores psykologiske rådgivning, så vi kan rådgive dig og sammen finde ud af, om du har brug for hjælp. Det er uforpligtende at kontakte os.

Klik her for at blive ringet op af en af vores psykologer. 

Du er ikke alene

Hør andre unge fortælle om at leve med en syg forælder i videoerne nedenfor. Du kan også tage kontakt til vores unge frivillige via Brevkassen, Chatten eller Linjen. Mange af de frivillige har selv haft sygdom tæt inde på livet og er klar til at lytte til dig og fortælle om deres egne oplevelser. Se online tilbud længere nede på siden eller klik her.

Tryk for at læse pjecen

Er din far eller mor syg

Se kommende arrangementer

<< aug 2020 >>
mtotfls
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Sarah 24 år fortæller

Frivillig-Sarah-syg-far-kræft

Sarahs far var syg af kræft i over fire år. Undervejs i forløbet savnede hun, at nogen turde tale med hende om det. Hun oplevede berøringsangst fra både lærere, venner og sundhedspersonale. Du kan læse artiklen her.

Line 22 år fortæller

Line-frivillig-fortæller-om-fars-sygdomsforløb-Hjerneskadet 

Line fortæller om at leve med en hjerneskadet far i Hjerneskadet nr. 1, 2015. Line beskriver, hvordan hun skulle være den voksne og hjælpsomme, og hvordan en terapigruppe i Børn, Unge & Sorg hjalp hende igennem sygdomsforløbet. Du kan læse artiklen her.

Præsentationsfolder

PræsentationsfolderI vores præsentationsfolder kan du læse mere om vores tilbud i Børn, Unge & Sorg. Tryk her for at se mere.

Hør Kimie og Bjarke fortælle deres historie

I videoerne herunder kan du høre Bjarke og Kimie fortælle om livet med en syg forælder. Du kan f.eks. høre dem fortælle om at føle sig anderledes end deres jævnaldrende, og hvordan man kan føle sig splittet mellem sine egne behov og den opmærksomhed, som sygdommen kræver.

Tilbud til dig i Børn, Unge & Sorg

Linjen 70 209 903

På Linjen sidder unge frivillige mellem 20-28 år klar til at tale med dig. Vi er forskellige, men vi har det til fælles, at vi alle har mistet vores mor, far, søster eller bror. Nogle af os har mistet meget pludseligt – andre har mistet efter lang tids sygdom. 

Du kan fange os på telefon, chat, sms eller via brevkasse. 

Vi sidder klar mandag til torsdag fra kl. 17-21. Alle dage kan du komme i kontakt med en frivillig, som har mistet sin far eller mor. Om mandagen sidder her også altid en frivillig, der har mistet en bror eller søster. 

Tilbuddet er for dig, der er mellem 13 og 27 år. 

  • Ring 70 209 903 eller læs mere om telefonrådgivning på Linjen HER
  • Chat HER
  • Sms på SMS’N  27 272 525, når det passer dig. Vi svarer hver mandag-torsdag fra kl. 17-21. Læs mere HER.
  • Skriv til Brevkassen HER. Du kan læse svaret på dit brev her på siden efter ca. 1 uge. 

Bor du Aarhus, Odense eller København? Og er du mellem 16 og 28 år? Vi holder jævnligt Caféaftener, hvor du kan høre vores egne historier om at miste og møde andre unge efterladte. Læs mere HER

Hvem er vi? Mød Børn, Unge & Sorgs frivillige HER.

Psykologhjælp

Vi tilbyder psykologhjælp til børn og unge under 28 år. Det er gratis og psykologerne har tavshedspligt. Klik HER hvis du vil kontaktes af en af vores psykologer, så vi sammen kan finde ud af hvilken hjælp du har brug for. 

Samtalegrupper

Du kan møde andre unge efterladte i vores samtalegrupper, der er ledet af frivillige. Klik HER, hvis du vide mere om samtalegrupperne. Mange frivillige har selv været i en samtalegruppe og du kan derfor også kontakte os på Linjen, hvis du vil vide mere om samtalegrupperne.