Besøg vores online tilbud:

SMS

Brevkasse

Chat

Sorglinjen

At forstå sorg – ny bog til fagfolk der møder mennesker i sorg

  • Sorgcenter
  • > News
  • > At forstå sorg – ny bog til fagfolk der møder mennesker i sorg
Bog. At forstå sorg. Af Jesper Roesgaard Mogensen og Preben Engelbrekt.

At forstå sorg – ny bog til fagfolk der møder mennesker i sorg

Hvert år lever 140.000 børn og unge med sygdom og død tæt inde på livet. Disse børn er hver dag i kontakt med professionelle voksne: Pædagoger og lærere, men også socialrådgivere og hospitalspersonale mv. Det er derfor nødvendigt, at man som professionel ved, hvordan man skal forstå de sorgreaktioner, der umiddelbart kan virke foruroligende, fremmede, overvældende og opmærksomhedskrævende.

Det er ligeledes nødvendigt at vide, hvordan man skal tale med den sørgende og familien, og hvad der kan hjælpe i skolegården, på studiet eller i hjemmet. Både i den akutte tid, men også på lang sigt.

Børn, Unge & Sorg udgiver derfor nu fagbogen At forstå sorg – Teoretiske og praktiske perspektiver. Bogens formål er at klæde kommende og nuværende lærere, pædagoger, socialrådgivere og sygeplejersker på til arbejdslivets møde med sorgramte unge, borgere, brugere, elever, klienter og patienter ved bl.a. at:

  • skabe teoretisk og praktisk forståelse for de mange forskellige sorgreaktioner.
  • skabe teoretisk og praktisk forståelse for, hvordan man som professionel kan give plads til sorgprocessen.
  • give kundskaber til at skelne mellem den normale sorg og den komplicerede sorg.
  • give retningslinjer til, hvordan man som professionel kan støtte og hjælpe den sørgende.
  • beskrive, hvordan sorg både er et indre og ydre fænomen – noget der foregår i individet, men også i dets mange relationer efter tabet.

Bogen koster 250 kr. og kan købes på samfundslitteratur.dk:

ANMELDELSER

“Tak til forfatterne for en berigende bog, som jeg varmt kan anbefale, og som i mine øjne bør stå på den faglige hylde om børn og unge i sorg. En grundig og vigtig bog, som støtter et vigtigt formål: at hjælpe vores børn, unge og familier, som har mistet tidligt i livet.” Anette Gernow, Psykoterapeuten

Læs hele anmeldelsen her i Psykoterapeuten, nr. 3, 2013

“Fremragende bog om børns sorg! Lærere og pædagoger bliver klædt godt på til at håndtere sørgende elever med denne bog. Denne uundværlige bog bør være fast pensum på alle pædagogiske uddannelser!”

“Bogen her var med i stakken af feriebøger og kunne, trods sit dystre emne, konkurrere med de bedste i bunken. Den er velskrevet, stramt komponeret, veldisponeret og relevant.” Af Hanne Lindhardt, MSA, sundhedsplejerske i Furesø Kommune.

FOREDRAG

Det er muligt at bestille foredrag i forlængelse af bogen. Interesserede kan kontakte Preben Engelbrekt: pe@bornungesorg.dk/2561 1262.

Jesper Roesgaard Mogensen er tidligere psykolog og forskningsmedarbejder i Børn, Unge & Sorg og er sammen med direktør Preben Engelbrekt forfatter til At forstå sorg.