Besøg vores online tilbud:

SMS

Brevkasse

Chat

Sorglinjen

H.K.H. Kronprinsessen møder efterladte på Sorglinjen d. 29/5

  • Sorgcenter
  • > News
  • > H.K.H. Kronprinsessen møder efterladte på Sorglinjen d. 29/5

H.K.H. Kronprinsessen møder efterladte på Sorglinjen d. 29/5

Den 29. maj besøger Kronprinsessen Sorglinjen hos Det Nationale Sorgcenter. Kronprinsessen skal tale med efterladte i alle aldersgrupper i løbet af det to timer lange besøg, der varer fra kl. 16-18.00.

I løbet af besøget skal Kronprinsessen tale med otte af Sorglinjens omkring 100 frivillige og efterfølgende indgå i dagens vagt. Kronprinssen vil fra kl. 17-18.00 på lige fod med de andre frivillige svare på opkald fra efterladte, der kontakter Sorglinjen.

De frivillige har alle selv mistet en nærtstående og de bemander dagligt Sorglinjen på telefon, chat, sms og brevkasse.

’Vi glæder os til at vise Kronprinsessen den forskel, de frivillige på Sorglinjen gør, når de bruger deres dyrtkøbte erfaringer til at støtte andre efterladte. Det er svært at begribe, hvad sorg er, medmindre man har prøvet det. Jeg håber, at Kronprinsessens besøg vil være med til at vise efterladte i hele Danmark, at det er ok at række ud efter støtte og hjælp, når man har mistet. Og at der er hjælp at hente på Sorglinjen’.

Det siger direktør Preben Engelbrekt fra Det Nationale Sorgcenter.

Sorglinjen er for efterladte i alle aldersgrupper – fra 13 år og op – og er bemandet af både unge og ældre frivillige. Sorglinjen åbnede i januar 2019 og er åben alle dage i tidsrummet 17-21.

De frivillige på Sorglinjen er ikke professionelle, men trækker på egne erfaringer med at miste. Alle frivillige har selv mistet en ægtefælle/partner, forældre, søskende eller børn.

Efterladte fra hele landet kan kontakte Sorglinjen på 70 209 903 eller læse mere på www.sorglinjen.dk

Sorglinjen er støttet af TrygFonden, som har indgået et partnerskab med Det Nationale Sorgcenter om at gøre det lettere at være efterladte i Danmark.

’Sorg er ikke ligeså tung at bære, når man kan bære den i fællesskab. Derfor er det vigtigt, at vi får gjort op med døden som tabu og at efterladte har mulighed for at tale om deres sorg. Tabet af en nærtstående kan for nogle mennesker resultere i stor ensomhed og svært forringet livskvalitet med psykiske og fysiske belastninger. Med Sorglinjen kan vi gribe flere efterladte inden det går så galt’, siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden.

Læs mere om partnerskabet mellem TrygFonden og Det Nationale Sorgcenter HER.

Kronprinsessen har været protektor for Det Nationale Sorgcenter siden centerets etablering i 2017 og protektor for Børn, Unge & Sorg siden 2013.