Besøg vores online tilbud:

SMS

Brevkasse

Chat

Sorglinjen

MØD LEONORA CHRISTINA SKOV TIL EN LIVSNØDVENDIG SAMTALE OM DØDEN

  • Sorgcenter
  • > News
  • > MØD LEONORA CHRISTINA SKOV TIL EN LIVSNØDVENDIG SAMTALE OM DØDEN

MØD LEONORA CHRISTINA SKOV TIL EN LIVSNØDVENDIG SAMTALE OM DØDEN

– Når vi tør erkende, vi skal dø, kan vi tale med hinanden om at leve.

Tirsdag den 27. august kl. 18.30-20.30 afholder Det Nationale Sorgcenter i samarbejde med Det Etiske Råd arrangementet: En livsnødvendig samtale om døden. Arrangementet foregår på Københavns Hovedbibliotek.

Gennem film, oplæg, debat og samtalesalon får deltagerne indsigt i betydningen af at tale med hinanden om døden – til glæde for livet og inden det er for sent!

Aftenens gæst i København er Leonora Christina Skov, der er en dansk forfatterinde og mangeårig litteraturanmelder- og kritiker. Hun er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet i 2005, og deltager jævnligt i samfundsdebatten. I 2018 udgav Leonora den selvbiografiske erindringsroman, Den, der lever stille, om at miste det hele og finde sig selv, og om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed selv efter hun er død. Leonora er vinder af Martha Prisen 2018 samt De Gyldne Laurbær 2019.

Arrangementet er gratis for alle, men kræver tilmelding. Tilmeld dig HER

Det Etiske Råd og Det Nationale Sorgcenter gentager således succesen fra 2018, hvor vi var på turne hele landet rundt med arrangementet: “En livsnødvendig samtale om døden” hvor en masse spændende gæstetalere medvirkede.

I 2019 inviterer vi igen til debat med inspiration til at tage hul på de livsnødvendige samtaler om døden. Vi har været i Aalborg, Århus, Odense, til Folkemødet på Bornholm, og afholder årets sidste arrangement i København. Til arrangementerne vil der ligesom sidste år være gæstetalere, med relevante, personlige og/eller interessante vinkler på emnet.

Arrangementet er gratis og åbent for dig med interesse i emnet – især hvis du er sundhedsprofessionel, pårørende eller menneske, der selv har sygdom inde på livet.

En livsnødvendig samtale om døden hæfte
Det Nationale Sorgcenter har i samarbejde med Det Etiske Råd udarbejdet et hæfte om ’En livsnødvendig samtale om døden’ Med dette hæfte kan du få indsigt i betydningen af at få talt med dine nære om de ting, der betyder mest for dig i livet. Hæftet har fokus på livshjælp defineret som behandling, pleje og omsorg til uhelbredeligt syge og døende mennesker. Formålet med livshjælp i denne betydning er, at livet kan opleves værdifuldt og give mening, uanset alvorlig sygdom og funktionstab og bevidstheden om snarlig død.

Bestil hæftet HER.