Psykologisk behandling til efterladte voksne +65 år

Hjælp til til efterladte voksne +65 år

Det Nationale Sorgcenter i København tilbyder gratis psykologisk behandling til efterladte +65 år som har mistet en ægtefælle/partner eller et barn og har en kompliceret sorgreaktion. Metoden er evidensbaseret kognitiv adfærdsterapi i gruppe eller individuelt. Et forløb strækker sig over 12 gange. Hvis du mener, at du har en mere naturlig sorgreaktion, kan du læse mere om samtalegrupper her.

Vi bestræber os på at kontakte dig senest 14 dage efter, at du har henvendt dig. Kan du ikke møde frem og modtage behandlingen i vores afdeling i København, kan du orientere dig om anden hjælp via Sorgvejviseren. Du er også altid velkommen til at ringe til Sorglinjen (70 209 903 – hver dag fra kl. 17).

Udfyld formular:

For at få hjælp eller råd og vejledning, bedes du vælge en af understående emner for at starte med at udfylde nedenstående formular. Herefter vil én af vores behandlere ringe til dig. Du modtager en kvitteringsmail, når du har indsendt formularen.

For at henvende dig via formularen, skal du oplyse en e-mailadresse. Har du ikke en sådan, kan du lægge en besked på vores telefonsvarer med dit navn og telefonnummer, hvorefter du vil blive ringet op. Ring til vores telefonsvarer: 40 566 766

Jeg er en voksen efterladt +65. Jeg ønsker at blive ringet op af en behandler.

Jeg er en voksen efterladt +65. Jeg ønsker at blive ringet op af en behandler.

 • DD slash MM slash YYYY
Jeg er pårørende eller øvrigt netværk (fx ven eller frivillig) til en voksen efterladt +65 og ønsker mere information om behandlingen mhp. evt. henvisning.

Jeg er pårørende eller øvrigt netværk (fx ven eller frivillig) til en voksen efterladt +65 og ønsker mere information om behandlingen mhp. evt. henvis

Jeg er pårørende eller øvrigt netværk (fx ven eller frivillig) til en voksen efterladt +65, som har givet mundtligt samtykke til at blive ringet op af en behandler.

Jeg er pårørende eller øvrigt netværk (fx ven eller frivillig) til en voksen efterladt +65, som har givet mundtligt samtykke til at blive ringet op af

 • Oplysninger på den efterladte voksne +65

  Hvem er død? Hvornår er dødsfald sket? Hvad er årsagen til henvendelsen?
  Kontaktoplysninger
  • Navn
  • Adresse
  • Telefonnummer
 • Beskriv kort årsag til henvendelse og angiv kontaktoplysninger (navn, telefon og adresse) på personen, som henvendelsen drejer sig om.
Professionel (fx sundhedspersonale, sagsbehandler eller præst) til en voksen efterladt +65 og ønsker mere information om behandlingen mhp. evt. henvisning.

Professionel (fx sundhedspersonale, sagsbehandler eller præst) til en voksen efterladt +65 og ønsker mere information om behandlingen mhp. evt. henvis

Komplicerede sorgreaktioner

At miste en nærtstående er en svær og belastende livsbegivenhed, og det er naturligt at føle stor sorg. For de fleste aftager sorgen gradvist over tid, men for nogle vil sorgen opleves intens og smertefuld selv efter lang tid. Hvis sorgen stadig efter seks måneder opleves så gennemgribende og vedvarende, at livskvaliteten forsvinder, kan der være tale om en kompliceret sorgreaktion, og der kan være behov for professionel hjælp.

Du kan have en kompliceret sorgreaktion hvis du:

 • har svært ved at forstå dødsfaldet selv efter lang tid
 • oplever at være vedvarende optaget af eller længes efter afdøde
 • har en følelse af at have mistet en del af dig selv
 • har skyldfølelse, selvbebrejdelse og trækker dig socialt
 • efter tabet oplever væsentlig nedsat trivsel og funktionsniveau i hverdagen
 • har symptomer på depression og angst
 • har tilbagevendende og forstyrrende erindringer eller drømme om dødsfaldet

Du kan deltage hvis:

 • du er fyldt min. 65 år
 • der er gået mindst 6 mdr. siden tabet af en partner/ægtefælle
 • du kan modtage behandling i vores afdeling i København
 • du forstår og taler dansk

Du kan ikke deltage, hvis du har misbrug, livstruende sygdom, alvorlig psykisk sygdom eller kognitiv funktionsnedsættelse, som står i vejen for behandlingen.

Sorglinjen

Sorglinjen holder åbent alle ugens dage kl. 17-21

På Sorglinjen kan du tale eller skrive med vores frivillige. Der er både unge og ældre på Sorglinjen og fælles for dem er, at de selv har mistet en nærtstående og gerne vil lytte og dele deres erfaringer med dig.

Vi sidder klar til at tale med dig hver dag kl. 17-21 – også i weekenden.

RING 70 209 903
CHAT
SMS 2727 2525
BREVKASSEN