Hjælp til unge, der har mistet en forælder med et misbrug

For teenagere mellem 13-19 år og til unge mellem 20 og 27 år

I Børn, Unge & Sorg får vi ofte henvendelser fra teenagere og unge, der fortæller om, hvor svært det har været at vokse op med en far eller mor, der har haft et alkohol- eller stofmisbrug. De fortæller også om, hvor svært det er at tackle sorgen og savnet nu, hvor deres far eller mor er død.

Min far døde for fire år siden af kræft i leveren. Han drak og røg meget. Jeg var så hård ved ham, mente det var hans egen skyld. Jeg ønskede til tider, at han bare skulle dø. Han havde gjort min barndom til et helvede. Men det gør så ondt nu, at jeg aldrig sagde undskyld til ham. Jeg føler mig så alene nu, hvem kunne ønske sin far død? Kan han nogensinde tilgive mig?

Ung der har mistet en forælder med et misbrug

Det er ofte andre følelser og tanker, som gør sig gældende for disse unge end andre, der har mistet en forælder. Børn, Unge & Sorg i København har derfor oprettet to særlige tilbud om gruppeterapi til teenagere mellem 13-19 år og til unge mellem 20 og 28 år, som har mistet en far eller mor med et alkohol- eller stofmisbrug.

Gruppen giver mulighed for at unge efterladte kan møde andre unge efterladte i samme situation og høre om andre unges erfaringer med at miste en far eller mor med et misbrug. Gruppen er ledet af én eller to psykologer og mødes en gang om ugen i 2½ time. Der deltager otte unge i gruppen. Terapien varer to timer, herefter taler gruppedeltagerne alene sammen i en halv time. Hvis du vil vide mere om tilbuddet, kan du kontakte vores psykologiske rådgivning.

Få hjælp!

Du kan kontakte os og høre nærmere om mulighederne for at få hjælp. Klik på boksen herunder for at kontakte vores psykologer.

Brug for hjælp?

/