Besøg vores online tilbud:

SMS

Brevkasse

Chat

Sorglinjen

Hvem skal arve dig?

Vi skal alle dø

Det ved vi i Børn, Unge & Sorg! Men nogle dør før tid og inden deres børn kan klare sig selv. Skal din død blive en ny start for børn og unge, der mister deres forældre? 

Hvert år oplever omkring 140.000 børn og unge, at deres far, mor eller søskende bliver alvorligt syg eller dør. I Børn, Unge & Sorg hjælper vi de børn og unge, som er i risiko for, eller som har udviklet en kompliceret sorg, når det værst tænkelige sker. Gennem terapi og i mødet med andre, der i samme situation hjælper vi dem mod et velfungerende voksenliv.

Du kan være med til at sikre disse børn og unge en lysere fremtid ved at testamentere hele eller en del af din arv til os. Hvis du vælger at betænke Børn, Unge & Sorg i dit testamente, går pengene ubeskåret til terapiforløb for børn og unge, som har behov for psykologisk behandling, når deres forældre eller søskende rammes af alvorlig sygdom eller dør. Terapien er gratis for børnene og de unge og varetages af højt specialiserede psykologer.

“Ingen skal opleve det samme som mig!”. Læs hvorfor Jonny har valgt at betænke Børn, Unge & Sorg i sit testamente. 

“Med et testamente kan jeg sikre mine børn – og sende dem et vigtigt budskab!” Læs mere om, hvorfor Chalotte har valgt at betænke Børn, Unge & Sorg i sit testamente. 

Dit bidrag rækker langt
Børn, Unge & Sorg er fritaget for boafgift. Det betyder, at hele det beløb, du testamenterer, går ubeskåret til vores arbejde. For 11.000 kr. kan vi sikre et helt terapiforløb for et barn/ung.

Vi betaler omkostningerne
Hvis du vælger at betænke Børn, Unge & Sorg i dit testamente, så dækker vi advokathonorar og andre omkostninger i forbindelse med oprettelsen. Og det uanset beløbets størrelse, eller om der er andre arvinger. Det er en god ide at oprette et testamente, så din arv bliver fordelt, som du ønsker. Du vil altid kunne ændre dit testamente, hvis du ændrer mening.

Fordele ved at betænke velgørende arbejde
Boafgift (også kendt som arveafgift) er 15% for alle, der arver, bortset fra velgørende organisationer og efterladte æftefæller. Børn og børnebørn (som tilhører 1. arveklasse) betaler alene de 15% i boafgift, når de arver. Øvrige familiemedlemmer skal betale yderligere 25% i tillægsboafgift.

Har du ingen børn eller børnebørn? Eller overvejer du – udover dine børn og børnebørn – at betænke øvrige familiemedlemmer, fx en bror, en nevø eller andre i den høje arveafgiftsklasse med en del af din arv? Så er der mulighed for, at arven kan række længere!

Du kan sikre, at din arv rækker længere, hvis du samtidig vælger at betænke en velgørende organisation som fx Børn, Unge & Sorg, der som organisation går ind og betaler boafgiften for arvingerne i den høje afgiftsklasse med en del af sin donation. På den måde kan du støtte velgørende arbejde uden at beløbet til dine arvinger påvirkes.

Her forklarer advokat Marie-Louise Moltke-Leth fra advokatfirmaet Gorrisen-Federspiel, hvordan din arv kan række længere, hvis du har arvinger i den dyre arveklasse – fx en niece. Du kan også læse mere om regler og lovgivning på området i dette notat.

Før du beslutter dig
Før du beslutter dig for at skrive testamente, er det en god idé at sætte dig ind i de generelle regler på området. Vi har indgået et samarbejde med advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, som kan hjælpe med både rådgivning og oprettelse af testamente.

Hvis du vil høre mere eller allerede nu ved, at du vil oprette et testamente, så kan du kontakte advokat Marie-Louise Moltke-Leth på tlf.: 8620 7500 eller mail: mml@gorrissenfederspiel.com. Du er også velkommen til at bruge en anden advokat – vedkommende skal blot kontakte os og lave en aftale, som vi skal godkende.

Kontakt

Tina_bornungesorg

Hvis du har lyst til at betænke Børn, Unge & Sorg i dit testamente – eller bare vil høre mere, så ring eller skriv til Tina Graven Østergaard, chefkonsulent i Børn, Unge & Sorg:

70 266 766 (kl. 9-15)
tgo@bornungesorg.dk

Hør fem unge fortælle om den svære vej til at søge hjælp: