Besøg vores online tilbud:

SMS

Brevkasse

Chat

Sorglinjen

Video fra Sorgkonference 2019

You Before Me

You Before Me er et forsøg på at kortlægge et menneskeliv, at kortlægge sorgens væsen og en personlig fortælling om en datters rejse i fodsporene på sin mor og hendes ungdom i sydfrankrig. I arbejdet med filmen oplevede Cécile at få løst op for sin sorg, over at have mistet sin mor til kræft i en alder af 21. Samt hun lærte nye sider af sin mor at kende. Arbejdet med filmen blev for den unge dokumentarist afsættet for dannelsen af en ny verdensopfattelse og en accept af at være nødsaget til at leve i en verden uden sin mor. Filmen blev måden, hvorpå Cécile lærte at sætte pris på sorgens lektier.

Du kan kontakte filmskaberen Cécile Desaint på

cdesaint@yahoo.com

The Lost Years

The Lost Years” tager udgangspunkt i Signes egen historie om at hun som 5-årig mistede sin mor meget pludseligt. Signes far lukkede følelsesmæssigt efter dødsfaldet og har aldrig snakket med Signe om det indtil Signe åbner op for samtalen i arbejdet med sin film.

Efter morens død blev Signe og hendes lillesøster passet af forskellige barnepiger i hjemmet. I filmen går Signe på jagt i sin fortid og i hendes fars hukommelse for bedre at forstå tiden efter hendes mors død. I et sjovt, skævt og kærligt filmsprog iscenesættes skuespillerinder, der spiller Signes gamle barnepiger og har samtaler med hendes rigtige far om tiden efter hendes mors død. I finurlige tableauer vælder unge piger i 80er tøj frem på villavejene i Herlev.

“The Lost Years” er en film om sorg-bearbejdelse og en film om hvad der kan ske med et barn, der mister en forælder og ikke får mulighed for at bearbejde sorgen.

Filmen forventes færdigproduceret i vinteren 2020 med premiere derefter. Derudover vil instruktøren og jeg MEGET gerne have at filmen får et efterliv i danske skoler og at filmen i samspil med det rigtige undervisningsmateriale kan hjælpe børn i den rigtige aldersgruppe med at bearbejde sorg.

Kontakt producent Cæcilie Østerby Sørensen på:

coesoerensen@gmail.com