Zoom Guide

Du skal snart have samtale via Zoom

Du har modtaget en besked fra den psykolog, som du skal have en videosamtale med. 
Sammen med den besked modtog du et unik link som du skal trykke på, når du skal have samtalen. 

Selve samtalen vil foregå via et program der hedder Zoom.

I den besked du modtog via klientportalen var der også et link til en kort video, som forklarer hvorledes du starter mødet.

VIGTIGT! Du skal sørge for, at din computer, tablet eller telefon som du bruger til at deltage i Zoom-mødet er opdateret. Det er vigtigt, da opdateringer er med til at sikre sikkerheden på din enhed.

Derudover vil vi gerne have, at du har læst nedenstående:

Du skal:

  • have adgang til en computer, telefon eller tablet.
  • have et headset tilsluttet – den skal indeholde en mikrofon.
  • have et kamera tilsluttet for at have en videosamtale med vores psykolog. Du kan godt bruge et indbygget webcam, hvis du har sådan et.

Når du skal have en videosamtale er der her et par ting, som du kan gøre for, at det kommer til at fungere bedst muligt – både for dig og for den psykolog du skal tale med.

  • Sæt dig i et lokale, hvor du ikke bliver forstyrret. Det er vigtigt, at du kan koncentrere dig om, hvad psykologen siger og samtidig er det også vigtigt, at du kan tale frit uden at bekymre dig om, at andre kan høre hvad du fortæller til psykologen.
  • Sæt din telefon på lydløs og lad være med at have andre browsere/vinduer åbne på din computer – det vil bare virke forstyrrende for dig, hvis der popper beskeder fra snapchat/facebook op, mens du taler med psykologen.
  • Når du har en videosamtale må du ikke spise – det er forstyrrende. Det er helt okay at drikke vand – men tænk over, at fx raslen med papir eller tallerkener, glas og kopper der sættes på bordet, kan virker meget forstyrrende for samtalen.
  • Hvis forbindelsen forsvinder mens du har samtalen med psykologen, så prøv at logge ind igen. Hvis det ikke lykkes, så send en besked til din psykolog via https://klientportal.sorgcenter.dk.
  • Hvis dine forældre skal være med i samtalen, er det en god idé, at du har én computer, og dine forældre har en anden computer (den skal kobles op på samme måde)
  • Det er vigtigt, at du ved, at din psykolog har tavshedspligt. Det betyder, at det du fortæller til psykologen er fortroligt og ikke bliver delt med andre. Videosamtalen foregår på en sikker linje, så der ikke er andre der kan følge med i samtalen. Psykologen sidder alene i et lokale med lukket dør – så der er ikke andre end din psykolog der ser eller hører dig. Din videosamtale bliver heller ikke optaget af os.