Frivillige i Det Nationale Sorgcenter

Vi har alle selv mistet nogen

Vi frivillige har mange forskellige baggrunde, men fælles for os alle er, at vi har mistet en, der stod os nært. Det kan være en forælder, et barn, en søskende eller partner. Nogle er døde efter lang tids sygdom, mens andre døde pludseligt.

Nogle har måske mistet deres pårørende i ulykker, til kræft, hjertesygdomme, selvmord eller misbrug, men fælles for os alle er, at vi har mistet og gerne vil dele vores erfaringer med dig. Nogle af os kan du møde på Sorglinjen, nogle afvikler caféaftenerne, og andre leder vores samtalegrupper.

Eva, Alberte og Cecilie er frivillige I det Nationale Sorgcenter. De sidder alle tre på Sorglinjen, hvor de hjælper andre efterladte, som har det svært i sorgen. På Sorglinjen føler Eva ikke blot, at hun hjælper andre, men også, at hun hjælper sig selv, ved at være en del af et fællesskab, som har sorgen tilfælles.

Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening.

Frivillig i Det Nationale Sorgcenter
Hjælp andre efterladte

Bliv frivillig i Det Nationale Sorgcenter

Vi ved, at mange har nemmere ved at dele deres tanker og følelser med andre, der selv har mistet. Tanker og følelser, som de ellers er alene med. Det kan give håb og fortrøstning at opdage, at det er muligt at få det godt igen på trods af, at det værst tænkelige er sket. 

Vi er ca. 100 frivillige i Det Nationale Sorgcenter, der alle selv har mistet et barn, en partner, en forælder eller en søskende indenfor de seneste år. Har du lyst til at gøre en forskel for andre efterladte og samtidig være en del af et fællesskab?

Vi søger frivillige i alle aldersgrupper fra 18 år!