Besøg vores online tilbud:

SMS

Brevkasse

Chat

Sorglinjen

Sorglinjen

 

Har du mistet en, der står dig nært? 

Det er svært, når mennesker, vi holder af, er syge eller dør. Mange pårørende og efterladte oplever at være alene i et kaos af følelser under sygdomsforløb eller efter et dødsfald. For nogen er det nemt at betro sig til familie og venner, for andre er det svært at betro sig til de nærmeste, når livet gør ondt. For de fleste gælder det, at de svære følelser og sorgen bliver mindre, når den deles med andre. Uanset om du er 13 år og lever med en syg forælder, eller som 80-årig mister din ægtefælle.

 

SORGLINJEN
– for pårørende og efterladte 

SORGLINJEN er for pårørende og efterladte fra 13 år. Sorglinjens frivillige sidder klar ved telefonen hver dag, hvis du har brug for at tale med nogen. De frivillige er mellem 20-80 år. Alle frivillige har selv  mistet en nærtstående og vil gerne lytte og dele deres erfaringer med dig. 

Du kan få kontakt via TELEFON, CHAT, SMS og BREVKASSE.

SORGLINJEN er åben alle dage, mandag til søndag fra kl. 17-21. Alle dage kan du komme i kontakt med en frivillig. 

  • Skriv på SMS’N  27 272 525, når det passer dig. Vi svarer hver mandag-søndag fra kl. 17-21. Læs mere HER.
  • Ring 70 209 903 eller læs mere om telefonrådgivning på Sorglinjen HER
  • Chat HER
  • Skriv til brevkassen HER. Du kan læse svaret på dit brev her på siden efter ca. 1 uge. 

Hvem er vi? Mød Sorglinjens frivillige HER

Vil du være frivillig på Sorglinjen? Læs mere HER

OM SORGLINJEN
Sorglinjen er blevet til som led i et partnerskab om sorg mellem TrygFonden og Det Nationale Sorgcenter om at gøre livet lettere for alle efterladte i Danmark. Læs mere


HVIS DU IKKE ER TILFREDS

Hvis du ikke tilfreds, så håber vi, at du vil kontakte os og fortælle om din oplevelse eller klage ved at sende en mail til frivillig@sorgcenter.dk.

Mailen læses og besvares af projektleder for frivilligområdet. Vi behandler din henvendelse fortroligt, hvilke betyder, at vi ikke deler dit navn med de frivillige eller ansatte medmindre du giver os lov til det. Drejer klagen sig om projektlederen for frivilligområdet kan du sende din klage til vicedirektøren.Hvis du vælger at sende en klage vil vi nogle gange have behov for at kontakte den eller dem, der er klaget over for at høre deres version af sagen. Vi nævner ikke dit navn eller andet der gør, at de kan identificere dig, medmindre vi har aftalt det med dig på forhånd.
Du får svar hurtigst muligt og senest indenfor 1 uge.


Alene med sorgen

“Det er ikke så tit jeg taler om sorgen med nogen, da jeg er bange for at være til besvær. Det er som at tårerne ligger på spring og jeg prøver at komme igennem min arbejdsdag uden gråd. Gad vide om der kommer en dag, hvor læsset vælter?
Kvinde, 49 år


Fortæl andre om Sorglinjen

Her kan du downloade og printe materiale med information om Sorglinjen. Sæt det på opslagstavnen på din arbejdsplads, på dit studie, i dit supermarked, i din lokale forening – eller giv det til en ven!

Download postkort HER 
Download flyer/plakat HER

Vil du bestille gratis postkort eller plakater, kan du skrive til info@sorgcenter.dk 


Særligt for unge mellem 16-27 år

Caféaftener
Vil du møde andre efterladte unge, så kan du deltage i Caféaftener. På Caféaftenerne fortæller unge frivillige deres egne historier – og du kan stille spørgsmål og udveksle erfaringer med andre.

Samtalegrupper
Du kan møde andre unge efterladte i vores samtalegrupper, der er ledet af frivillige. Klik HER, hvis du vide mere om samtalegrupperne.