Besøg vores online tilbud:

SMS

Brevkasse

Chat

Sorglinjen

Caféaften: Sorg og tabuer

Caféaften

Caféaften: Sorg og tabuer

Loading Map....

Dato og tidspunkt
14/05/2020
18:30 - 20:00


Denne Caféaftener er for dig, der har mistet en mor eller far, og som er mellem 16 og 28 år.

Der er mange tabuer forbundet med døden og tabet af en forælder. Det kan være, at du frygter andres reaktioner, når du taler om at have mistet din mor eller far. Du kan frygte at modtage en dum bemærkning, hvis du deler ud af din inderste sorg. Det kan betyde, at du holder sorgen for dig selv og føler dig alene. Mange efterladte synes det er svært at finde plads til deres tanker, savn, følelser og minder i et samfund, hvor døden sjældent er noget, vi taler om.

Et andet tabu er den lettelse, man kan føle, over at ens far eller mor fik fred efter et langt sygdomsforløb. Eller måske synes du, det er svært at dele din frygt for at glemme din mor eller far? Som ugerne, månederne eller årene går, kan det være svært at huske, hvordan din fars grin lød og svært at huske, hvad din mor ville have sagt i en bestemt situation. Det kan være en kamp for mange af os, som har mistet at fastholde de små detaljer som kendetegnede vores forælder og det kan være meget angstprovokerende, når minderne falmer. Men vil andre synes, det lyder dumt, hvis man siger det højt?

Til denne Cafeaften vil to unge frivillige fra Børn, Unge og Sorg, der begge selv har mistet, holde oplæg om deres tab og om de dilemmaer, der kan opstå, når man frygter omverdenens reaktioner.

Efter oplæggene får du mulighed for at stille spørgsmål og udveksle erfaringer. Du er også velkommen til bare at lytte. Senere er der plads til at tale med frivillige og andre cafédeltagere i mindre grupper.

Har du spørgmsål til denne Caféaften, så skriv til info@sorgcenter.dk

TILMELD DIG HER

Vi glæder os til at se dig!