Sorg til debat på Folkemødet 2017

Det Nationale Sorgcenter inviterer til debat på Folkemødet 2017. Mød blandt andet forsker og forfatter Svend Brinkmann i samtale med direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, når vi stiller skarpt på sorg og diagnoser

Tiden nærmer sig, og Folkemødet i Allinge på Bornholm den 15-18. juni er, før vi ser os om, lige om hjørnet med debatter, foredrag og møder på kryds og tværs af fag, politiske interesser, medier og privatpersoner.

Børn, Unge & Sorg har tidligere været aktivt til stede på Folkemødet og taget del i landets nok mest demokratisk udvekslende zone for holdninger, visioner og planer for fremtidens Danmark – og i år er ingen undtagelse! Med etableringen af Det Nationale Sorgcenter inviterer vi til debat om sorg, og stiller det åbne spørgsmål: ”Kan man blive syg af sorg, og bør vi have en diagnose for sorgramte”?

I Det Nationale Sorgcenter arbejder vi for, at sorg ikke ødelægger livet, og at der gøres mere for at hjælpe den gruppe af efterladte, som får det, der kaldes ”kompliceret sorg” – en tilstand som WHO med sandsynlighed vil gøre til en selvstændig diagnose i 2018. Hvordan hjælper vi bedst de efterladte, hvis tilværelse, trivsel og hverdag bliver ødelagt af tab, hvordan spotter vi dem og vil en diagnose bidrage positivt til dette?

Til at samtale, debattere og brede emnet ud har vi inviteret forsker og forfatter Svend Brinkmann og direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm. Undervejs vil der være input fra andre aktører med interesse for området, og selvfølgelig vil vores egen direktør Preben Engelbrekt deltage aktivt. Han siger:

”Med arrangementet ønsker Børn, Unge & Sorg og Det Nationale Sorgcenter at sætte fokus på kompliceret sorg og rejse debatten om en sorg-diagnose. Vi glæder os til at debattere emnet med vores gæster og en masse mennesker, og arrangementet er tilrettelagt sådan, at også publikum bliver inddraget”.

Arrangementet afholdes fredag den 16. juni kl. 16-17
i MeningsMinisteriet, Indermolen, Allinge Havn
Natacha Crone er ordstyrer.

Kontakt for mere information:
Direktør, Preben Engelbrekt
E: pe@sorgcenter.dk
M: 25 611 262

Kommunikationsansvarlig, Christina Stjärnqvist
E: cs@sorgcenter.dk
M: 20 621 878