Danmark rundt på cykel for børn og unge i sorg

I uge 31 cykler velgørenhedsholdet Team Giv Håb Danmark rundt til fordel for børn og unge i sorg. Teamet, der cykler for 5 år i træk, er en voksende succes og er udvidet med markant flere hold i år. Teamet tæller nu 140 ryttere fordelt på 8 hold, der cykler hver sin rute Danmark rundt eller Norden rundt. Holdene kører i samlet flok på den afsluttende etape fra Helsinge til Valby den 5. august. 

Team Giv Håb er et dansk velgørenhedscykelhold, der samler penge ind til fordel for Børn, Unge & Sorg. Børn, Unge & Sorg arbejder for at sygdom og sorg ikke ødelægger livet for børn og unge og yder gratis psykologbehandling til børn og unge, hvis forælder eller søskende er alvorligt syge eller døde.

Bag initiativet står et fynsk ægtepar, der har lagt både krop og sjæl i arbejdet med at skabe fokus på de 140.000 børn og unge, der hvert år oplever, at deres forældre eller søskende rammes af alvorlig sygdom eller dør.

Det er Tina Andersen og hendes mand Jan Mathiasen, der står bag Team Giv Håb og Tina ved præcist, hvad hun sætter sig i sadlen for. Hun mistede sin mor som 16-årig og sin far som 28-årig, men fik ingen hjælp:

Det påvirkede mig flere år frem. Når man ikke taler med nogen om sin sorg og smerte, så føler man sig ensom og anderledes. Det er så vigtigt, at efterladte og pårørendebørn og unge, har mulighed for at få psykologhjælp, hvis de har behov for det. Det ønsker jeg at gøre opmærksom på med Team Giv Håb. Målet med turen er, at få samlet så mange penge ind som muligt, så vi kan hjælpe flere børn og unge, når det værst tænkelige er sket.

Sørgende børn er et overset problem

Rigtig mange børn og unge får brug for professionel hjælp, når deres forældre eller søskende bliver ramt af en alvorlig sygdom eller dør: ”Ca. 30 % af alle efterladte børn og unge har brug for psykologhjælp for ikke at få deres tilværelse ødelagt af sorg,” fortæller Preben Engelbrekt, som er direktør for Børn, Unge & Sorg.

”Desværre er det et overset problem i Danmark at man kan blive syg af sorg. Og sygdom, død og sorg er nu om dage mere tabubelagt end nogensinde. Tavsheden og berøringsangsten fra omgivelsernes side kan have store konsekvenser for børnene og de unge, som mange gange oplever at blive ladt alene med deres sorger og bekymringer” siger Preben Engelbrekt.

Ruterne

Team Giv Håb har 2 hold på Fyn, 2 hold i København, 2 hold i Sydjylland og et hold i Østjylland. De syv hold cykler i uge 31 hver deres ca. 1.100 km lange rute landet rundt. Dog vil 3 Light-hold køre en lidt kortere rute på 850 km. Turen igangsættes den 30 juli hhv. Odense, Ballerup, Sdr.Omme og Randers.

Desuden er der holdet ”Norden Rundt”, som er et landsdækkende hold, der har start i Silkeborg. De kører i Norge og Sverige inden de igen rammer Danmark og tilslutter sig de andre 7 danske hold i Helsinge. Norden rundt starter en dag tidligere lørdag den 29 juli kl 0930 i Silkeborg.

De otte hold kører på sidstedagen – 5. august – i samlet flok fra Helsinge til Valby, hvor de slutter af hos VW, der er en af Team Giv Håbs Hovedsponsorer. ‘Kyllingen fra Tølløse’, Michael Rasmussen vil være at finde blandt rytterne på den sidste dag.

Følg med på Team Giv Håbs facebookside eller se den lille film om Team Giv Håb her.

Ruten for TGH FYN og TGH FYN LIGHT

  1. Odense-Ribe
  2. Ribe-Herning
  3. Herning-Rebild
  4. Rebild-Sostrup Slot (Grenaa)
  5. Grenaa-Jyderup
  6. Jyderup-Helsinge

Ruten for TGH SYDJYLLAND og TGH SYDJYLLAND LIGHT

  1. Omme-Hobro
  2. Hobro-Silkeborg
  3. Silkeborg-Middelfart
  4. Middelfart-Herregården Broløkke i Humble (Langeland)
  5. Humble-Næstved
  6. Næstved-Helsinge

Ruten for TGH ØSTJYLLAND

  1. Randers-Dronninglund Slot
  2. Droninglund-Agger
  3. Agger-Silkeborg
  4. Silkeborg-Assens
  5. Assens-Vordingborg
  6. Vordingborg-Helsinge

 Ruten for TGH ØSTSJÆLLAND og TGH ØSTSJÆLLAND LIGHT

  1. Ballerup-Vordingborg
  2. Vordingborg-Herregården Broløkke Humble
  3. Humble-Sønderborg
  4. Sønderborg-Esbjerg
  5. Ejbjerg-Silkeborg
  6. Silkeborg-Helsinge

Ruten for TGH NORDEN RUNDT

  1. Silkeborg-Kristiansand
  2. Kristiansand-Vrådal
  3. Vrådal-Drammen
  4. Drammen-Halten
  5. Halten-Trollered
  6. Trollered-Ljungby
  7. Ljungby-Helsinge

Ryttere med tung baggage

Flere af rytterne Team Giv Håb holdene, har selv haft sygdom, død og sorg tæt inde på livet. De er særligt motiverede for at køre med Team Giv Håb.

På holdet fra Fyn kører Lone Andersen, som mistede begge sine forældre tidligt i livet.

På holdet fra København kører Annie Kramer, som mistede sin datter for to år siden.

På holdet fra Sydjylland kører Janni Bonnichsen fra Esbjerg, som mistede sin meget tætte veninde for et år siden. Janni cykler på Team Giv Håb for at skabe opmærksomhed om Børn, Unge & Sorg på vegne af veninden, som havde to mindre børn.

På holdet fra Østjylland er Peter Ahrenfeldt, der er praktiserende læge og som i sin praksis jævnligt møder efterladte børn og unge, der får brug for hjælp efter deres tab.

På Norden rundt er brødreparret Bjarne og Carsten Thiesgaard, som mistede deres mor i deres teenageår og efterlod deres far med seks børn. Ligeledes er der Henriette fra København, der som ung mistede både sin mor og sin reservemor.

YDERLIGERE INFORMATION OG KONTAKT

Initiativtager til Team Giv Håb: Jan Mathiasen: tlf.: 6122 5972.
Børn, Unge & Sorg: Casper Larsen: 2049 9025 eller Dorthe Lysdal på 2538 1231.

Om Børn, Unge & Sorg

Hvert år oplever 140.000 danske børn og unge, at deres far, mor eller søskende bliver alvorligt syg eller dør. Børn, Unge & Sorg arbejder for, at sygdom og sorg ikke ødelægger livet for børn og unge i Danmark. 

Op mod 30 pct. af de børn og unge, der mister én eller begge forældre, risikerer at blive syge af deres sorg. De udvikler kompliceret, behandlingskrævende sorg og får brug for professionel hjælp, hvis de skal have chancen for et godt liv uden depression, isolation, selvskade, misbrug, kriminalitet eller sociale problemer i forbindelse med skolegang, uddannelse og arbejdsliv.

Børn, Unge & Sorg er det eneste specialiserede, gratis behandlingssted for børn og unge (under 28 år) med kompliceret sorg i Danmark.

Børn, Unge & Sorg har afdelinger i København, Aarhus og Odense, hvor de ansatte psykologer støtter børnene og de unge i form af gruppeterapi og individuel terapi. Børn, Unge & Sorg har desuden et stort korps af unge frivillige, som tilbyder støtte i form af Caféaftener, brevkasse-, chat- og telefonrådgivning.