‘Forlænget sorg’ bliver nu en diagnose – det kan hindre fejlbehandling

‘Forlænget sorg’ bliver nu en diagnose – det kan hindre fejlbehandling

– Sorg skal ikke gøres til en sygdom! Men vi er for dårlige til at hjælpe de 10 pct. af alle efterladte, som får en kompliceret sorgreaktion. Derfor hilser jeg diagnosen ‘forlænget sorg’ velkommen.

Det siger direktør i Det Nationale Sorgcenter Preben Engelbrekt som reaktion på dagens nyhed om, at WHO fra juni i år vil medtage ‘forlænget sorg’ på den internationale diagnoseliste.

Artikel i Kristeligt Dagblad den 27. januar 2018

Sorg som diagnose kan hindre fejlbehandling

Der går flere år, før diagnosen forlænget sorg kan tages i brug i Danmark, selvom WHO i år gør den til en officiel diagnose. Men når diagnosen er indarbejdet, kan den sikre en bedre behandling

Forlænget sorg bliver til juni på internationalt plan til en diagnose på linje med depression og andre psykiske lidelser. Det oplyser den amerikanske psykolog Geoffrey Reed, der er projektleder for verdensorganisationen WHO’s opdatering af kapitlet om psykiske lidelser i det nye reviderede internationale diagnosesystem kaldet ICD-11. Men det kan tage flere år, før diagnosen prolonged grief disorder, på dansk langvarig sorglidelse, kan tages i brug ved registrering i form af indberetninger fra sundhedsvæsenet i Danmark.

Læs hele artiklen på Kristeligt Dagblad: Sorg som diagnose kan hindre fejlbehandling