Arbejdspladser mangler sorgpolitik

I Danmark er det meget usædvanligt, at arbejdspladser har en sorgpolitik. Dvs. en politik, hvor det står klart, hvad der skal ske, når en af de ansattes familiemedlemmer dør. Og det mener Det Nationale Sorgcenter er et kæmpe stort problem.

Hvert år dør 55.000 danskere, de har i gennemsnit fire pårørende. Fire ud af ti af de pårørende må sygemelde sig fra arbejde på grund af sorg.

Og det er meget usædvanligt, at en arbejdsplads har en sorgpolitik, der kan hjælpe de efterladte med at bearbejde deres sorg på den bedst mulige måde.

– De dårlige eksempler er dem, hvor det bliver helt op til den enkelte efterladte at få sit arbejdsliv til at fungere igen. Hvor man selv skal banke på hos chefen, hvis man har brug for at gå ned i tid, eller ikke mere kan overskue sine opgaver, siger direktør i Det Nationale Sorgcenter, Preben Engelbrekt.

Ifølge magasinet Arbejdsmiljø har en undersøgelse vist, at 73 procent har skjult deres sorg over for omgivelserne blandt andet i frygt for en fyreseddel.

Det Nationale Sorgcenter er i gang med at samle penge til en landsdækkende undersøgelse, der skal vise, hvor mange arbejdspladser, der har en sorgpolitik.

Læs hele artiklen på TV2 Nyheder – og se indslag fra lørdag den 10. februar 2018:
Arbejdspladser mangler sorgpolitik – mor kunne ikke arbejde i halvandet år / Alene med sorgen