Sorgkonference

En årlig konference

Det Nationale Sorgcenter afholder, for sjette år i træk, sorgkonference i København i marts 2024.

Hvert år afholder Det Nationale Sorgcenter en sorgkonference med fokus på den nyeste viden inden for sorgområdet. Ambitionen er at give jer nye perspektiver, vække jeres nysgerrighed og åbne for nye tilgange.

Uanset om I yder terapi, rådgivning eller støtte til sorgramte, så vil sorgkonferencen give jer inspiration og mulighed for netværk med andre professionelle indenfor sorgområdet. Formålet er hvert år at vise nye perspektiver af sorgarbejdet, og dermed inspirere til nye tilgange.

På tidligere sorgkonferencer, har vi således haft fokus på komplicerede sorgreaktioner, sorg og kultur, den narrative metode og livsfortællingers betydning i sorgarbejdet.

Konferencerne samler førende sorgforskere fra ind- og udland, og vi kombinerer selve konferencen, med et efterfølgende seminar med en af disse sorgeksperter.

Billede fra sorgkonference
Det Nationale Sorgcenters sorgkonference 2018

Sorgkonferencerne etableres i et partnerskab med TrygFonden, der siden 2017 har givet Det Nationale Sorgcenter mulighed for hver dag at arbejde med at indsamle og videreformidle den nyeste viden på sorgområdet. Et samarbejdet, der har bidraget til indsatsen for de yngste og de unge efterladte. Det har sikret, at alle mennesker,som er ramt af sorg kan kontakte sorglinjen, der er åben hele året.