Psykologhjælp

Behandling til børn, unge og ældre

I Det Nationale Sorgcenter i København, Helsingør, Aarhus og Odense tilbyder vi psykologhjælp. For unge voksne i alderen 16-27 år, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde, tilbyder vi udelukkende gruppeterapi. For aldersgruppen 8-19 år har vi mulighed for at tilbyde familiesamtaler, gruppeforløb og i et mindre omfang individuelle samtaler.

Børn, Unge & Sorg, som er en del af Det Nationale Sorgcenter, i København har desuden oprettet to særlige tilbud om gruppeterapi til teenagere mellem 13-19 år og til unge mellem 20 og 28 år, som har mistet en far eller mor med et alkohol- eller stofmisbrug.

Hjælpen er gratis og alle i organisationen har tavshedspligt.

Brug for hjælp?

Kontakt vores psykologer

Læs mere om:

Vi tilbyder også psykologisk behandling til efterladte over 65 år med en kompliceret sorgreaktion. Lige nu tilbydes denne behandling i Region Hovedstaden og på Fyn.

Ikke alle efterladte har brug for psykologisk hjælp. Mange klarer sig vha. egne ressourcer og med støtte fra deres netværk. Det kan være svært selv at vide, hvornår man har brug for hjælp. Hvis du er i tvivl om tilbuddet er det rette for dig, kan du kontakte os.

Find viden og gode råd

Hvis du leder efter mere viden, kan du klikke på ’Ved sygdom i familien’ eller ’Ved dødsfald i familien’ herunder og finde den information, som passer til din situation. Er du voksen over 65 år, kan du klikke videre og læse mere om sorg hos ældre.


Andre tilbud

Samtalegrupper

I vores afdelinger i København, Århus og Odense kan du deltage i samtalegrupper for unge voksne på 20-27 år, der har mistet en forælder.

Grupperne har op til 8 deltagere og mødes en gang om ugen – cirka 12 gange i alt

En samtalegruppe er ikke terapi – men en god mulighed for dig, der primært ønsker at mødes og tale. At mødes og tale om svære tanker og følelser, og finde genkendelse med andre unge voksne, der også har mistet. Er du interesseret i at høre mere om vores samtalegrupper? Kontakt vores psykologrådgivning og hør om vores samtalegruppe er noget for dig.Sorglinjen

På Sorglinjen kan du tale eller skrive med en af vores frivillige. Der er både unge og ældre frivillige på Sorglinjen og fælles for dem er, at de selv har mistet en nærtstående og gerne vil lytte og dele deres erfaringer med dig. De har selv været igennem de samme oplevelser som dig, men er kommet godt videre og kan måske også hjælpe dig?Caféaftener

De frivillige i Det Nationale Sorgcenter afholder løbende caféaftener for unge i alderen 16-27 år. På Caféaften tages fat i tematikker omkring det at have mistet og hvordan man som ung håndterer mærkedage, uddannelse, venner eller bare klarer sig i den svære tid lige efter tabet. Cafeaftenerne foregår i vores afdelinger i København, Aarhus og Odense eller online.Sorgvejviser

Er du efterladt, og har brug for hjælp og støtte i din sorg? Her finder du en vejviser over sorggruppetilbud i hele landet, for efterladte efter dødsfald. Formålet med Sorgvejviseren er at gøre det så nemt for dig som muligt at finde den rette og nødvendige støtte og hjælp til sorgen, der hvor du bor.


for dig der er 13-19 år gammel

Er du okay?

Siden erduokay.dk er lavet særligt for dig, der er teenager mellem 13-19 år og har en fysisk syg forælder. Her finder du beretninger fra andre unge, der lever med en syg forældre. Du kan teste, om du har brug for hjælp til at klare hverdagen og de bekymringer og belastninger, der helt naturligt følger med, når du har en forælder, som er alvorligt syg.