H.K.H. Kronprinsessen bliver protektor for Børn, Unge & Sorg

H.K.H. Kronprinsessen bliver protektor for Børn, Unge & Sorg

Foto: Steen Evald

PRESSEMEDDELELSE:

Kronprinsessen er indtrådt som protektor for Rådgivnings- og forskningscentret Børn, Unge & Sorg.

“Vi er dybt taknemmelige og stolte over, at Kronprinsessen har sagt ja til at blive protektor for Børn, Unge & Sorg,” siger direktør Preben Engelbrekt: “Vi glæder os meget over, at Kronprinsessen, der selv oplevede at miste sin mor som ung, viser Børn, Unge & Sorg sin opbakning og anerkendelse. Med Kronprinsessen som protektor får vi en professionel og vellidt samarbejdspartner, som kan hjælpe med at skabe synlighed på et vigtigt, men ikke desto mindre yderst tabubelagt område.”

Hvert år oplever 140.000 børn og unge, at deres forældre eller søskende bliver alvorligt syge eller dør. Størstedelen af disse børn og unge klarer sig via deres netværk, men forskningen viser, at ca. tre ud af ti, der mister, har brug for specialiseret, professionel hjælp for ikke at udvikle en kompliceret sorg.

“Vi håber, at Kronprinsessens opbakning vil være med til at øge kendskabet til Børn, Unge & Sorg. Og måske også inspirere andre til at støtte op om vores arbejde, så vi altid kan sikre den rette, specialiserede hjælp til de børn og unge, der har behov, når de alt for tidligt i livet får sygdom og død tæt inde på livet,” udtrykker Preben Engelbrekt.

Læs udsendte pressemeddelse

YDERLIGERE INFORMATION:
Preben Engelbrekt, direktør Børn, Unge & Sorg, 2561 1262 / pe@bornungesorg.dk