Efterladte søskende savner plads til at sørge

Direktør I Børn, Unge & Sorg, Preben Engelbrekt, efterlyser bedre hjælp til efterladte søskende

Vi hører igen og igen, at efterladte søskende sidder tilbage med en følelse af at være forældreløse, fordi forældrene med god grund sørger rigtig meget over det barn, de har mistet. Det kan få de efterladte søskende til at vende sorgen indad, fordi der ikke er plads til deres sorg. Ofte bliver sorgen udskudt til, når forældrene er nået længere i deres sorgforløb og har mere overskud. Men det betyder, at der kan gå år, før de unge begynder at reagere”.

Læs hele interviewet med Preben Engelbrekt i Kristeligt Dagblad den 19. januar her!

“Jeg blev altid spurgt: ‘Hvordan har dine forældre det?’ Det var voldsomt svært og enormt irriterende. Folk ville kun høre om de gode ting, jeg oplevede. Der var ikke nogen, som så, at jeg var stoppet med at spise“.

Det siger Rebecca, der som 14-årig mistede sin lillesøster og som oplevede et dobbelt-tab, da forældrene blev ramt så hårdt af dødsfaldet, at familien gik helt i stykker.

Rebecca har fortalt sin og familiens historie til Kristeligt Dagblad, der bragte interviewet den 19. januar 2016 i forbindelse med et tema om søskendetab.

Læs hele Rebeccas historie her!