Konference i dag sætter fokus på kompliceret sorg hos ældre

Kommunens ansatte i ældreplejen og på Københavns plejecentre skal være opmærksomme på og hjælpe ældre, der får “kompliceret sorg”. Det sætter konference i Københavns Kommune fokus på, i dag mandag den 12. juni.

– Det skal være en bunden opgave, at personalet på kommunens sundheds- og omsorgsarbejdspladser bliver bedre til både at spotte og gribe ind, når de ser tegn på svære sorgreaktioner. Som det er nu, præger under- og fejlbehandling desværre billedet, når det gælder ældre og sorg, siger Henrik Appel, medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget for Socialdemokratiet og i dag vært på konferencen.

WHO vil i 2018 optage “kompliceret sorg” som ny diagnose. Der er derfor i Københavns Kommune stillet et forslag om, at kommunen bør opkvalificere de ansatte i ældreplejen, så de kan skelne mellem normal og kompliceret sorg.

– Københavns Kommune bør som landets største kommune gå forrest, når det gælder ældre og sorg,

Henrik Appel

Planen for et styrket fokus på sorg og kompliceret sorg blandt ældre indebærer et samarbejde med Det Nationale Sorgcenter, der også deltager på konferencen i dag med et indlæg fra direktør Preben Engelbrekt om kompliceret sorg.

Læs hele artiklen i Jyllands Posten her