Mød os på Folkemødet 2018!

Mød os på Folkemødet 2018!

Det Nationale Sorgcenter og Børn, Unge & Sorg deltager igen i år på Folkemødet. Og vi er stærkt tilstede og inviterer til flere debatter. I år er fokus på pårørende, hvor mange børn og unge med syge forældre bliver overset. Vi har også ældreminister Thyra Frank med til en livsnødvendig samtale om døden. 

Tiden nærmer sig, og Folkemødet 2018 i Allinge på Bornholm den 14-17. juni er lige om hjørnet – med debatter, foredrag og møder på kryds og tværs af fag, politiske interesser, medier og privatpersoner.

Det Nationale Sorgcenter og Børn, Unge & Sorg er som tidligere aktivt til stede på Folkemødet. Udover tre egne arrangementer, er direktør Preben Engelbrekt inviteret med til debatter hos bl.a. Kristeligt Dagblad og Københavns Professionshøjskole. Se nedenfor, hvor du kan møde os i år, eller hent oversigt her:

Fredag den 15. juni

SORG SOM DIAGNOSE – ER DET GODT ELLER SKIDT?Arrangør:Kristeligt Dagblad
Tid/sted:    Fredag kl. 12.00-13.00; Danchells Anlæg, Grundtvigs Telt (A3)
Deltagere: Preben Engelbrekt, direktør i Børn, Unge & Sorg/Det Nationale Sorgcenter, Mai-Britt Guldin, sorgforsker, Aarhus Universitet, Karin Dahl Hansen, redaktør, Liv & Sjæl, Kristeligt Dagblad,Jørgen Due Madsen, psykiater, Center for Familieudvikling.

BØRN OG UNGE MED EN SYG FORÆLDER BLIVER OVERSET
Arrangør:Børn, Unge & Sorg /  LEAD Agency
Tid/sted:   Fredag kl. 15.00-16.00; MeningsMinisteriet, Indermolen (G28)
Deltagere: Preben Engelbrekt, direktør i Børn, Unge & Sorg/Det Nationale Sorgcenter, Olav Nørgaard, regionsrådsmedlem (V), Region Midtjylland, Heino Knudsen, regionrådsformand (S), Region Sjælland, Ditte Winther-Lindqvist, forsker, Inst. for Udd. & Pædagogik, Aarhus Universitet, Dorte Steenberg, 2. næstformand, Dansk Sygeplejeråd.

Læs artikel her fra Folkemødeavis (pdf): Stor gruppe af pårørende børn og unge overses

Medieomtale af pårørende børn og unge, med deltagelse af Preben Engelbrekt:

DEN LIVSNØDVENDIGE SAMTALE OM DØDEN (DEL 1, oplæg og interview)
Arrangør:  Det Etiske Råd / Det Nationale Sorgcenter
Tid/sted:    Fredag, kl. 16.30-17.15; Fælles Sundhedstelt, Kæmpestranden (J42)
Deltagere: Preben Engelbrekt, direktør i Børn, Unge & Sorg/Det Nationale Sorgcenter, Thyra Frank, ældreminister, Liberal Alliance.

Læs mere her: En livsnødvendig samtale om døden

Lørdag den 16. juni

BØRN SOM PÅRØRENDE
Arrangør:SIND
Tid/sted:    Lørdag, kl. 12.00-13.00; SIND, Kirkepladsen (K19)
Deltagere: Michael Gatten, projektleder, seniorkonsulent i Børn, Unge & Sorg/Det Nationale Sorgcenter, Anne Margrethe Gad Jørgensen, medlem af SINDs Pårørendeudvalg, SIND,Yildiz Akdogan, MF, Socialdemokratiet, Mads Bilstrup, formand, Region Nord, Dansk Socialrådgiverforening, Simon Serbian, bestyrelsesmedlem, Lægeforeningen.

VI SKAL TALE OM SORG
Arrangør: Københavns Professionshøjskole, Professionshøjskolerne
Tid/sted:    Lørdag, kl. 13.30-14.30; Strandbaren, Kæmpestranden (J7)
DeltagerePreben Engelbrekt, direktør i Børn, Unge & Sorg/Det Nationale Sorgcenter, Esben Kjær, journalist og DR-vært, DR, Lotte Blicher Mørk, præst, Rigshospitalet, Dorte Steenberg, næstformand, Dansk Sygeplejeråd.

EN LIVSNØDVENDIGE SAMTALE OM DØDEN (DEL 2, samtalesalon)
Arrangør:  Det Etiske Råd / Det Nationale Sorgcenter
Tid/sted:    Lørdag, kl. 17.40-18.25; Fælles Sundhedstelt, Kæmpestranden (J42)
Deltagere: Preben Engelbrekt, direktør i Unge & Sorg/Det Nationale Sorgcenter, Poul Jaszczak, medlem af Det Etiske Råd, Lotte Blicher Mørk, præst, Rigshospitalet, Nicolai Wammen, MF og politisk ordfører, Socialdemokratiet, Karen Klint, MF, Socialdemokratiet, Udvalget vedr. Det Etiske Råd (formand).

Læs mere her: En livsnødvendig samtale om døden