Dansk design til fordel for børn og unge i sorg

Tirsdag den 14. maj svinger Bruun Rasmussen den virtuelle hammer over to designklassikere på en velgørenhedsauktion til fordel for Børn, Unge & Sorg.

Netauktionen er et samarbejde mellem Bruun Rasmussen Kunstauktioner og Børn, Unge & Sorg, der arbejder for at sygdom og død ikke skal ødelægge livet for børn og unge.

Auktionen finder sted i forbindelse med Børn, Unge & Sorgs indsamlings- og oplysningskampagne ”Giv Håb”, som skal hjælpe børn og unge, der har mistet en far, mor, søster eller bror, eller som lever med en alvorligt syg forælder eller søskende.

Doneret design

På auktionen udbydes to velkendte klassikere tegnet af to fyrtårne i dansk designhistorie – blandt andet en ’Ægget’-lænestol af Arne Jacobsen (1902-1971). Jacobsen formgav stolen specielt til Royal Hotel i København i 1958, og i dag betragtes han som en af det 20. århundredes største danske arkitekter.

Man kan også byde på ’Koglen’-lampen af Poul Henningsen, der i dag står som indbegrebet af moderne belysning. Han favnede bredt som både arkitekt, kulturkritiker og revyforfatter, men det var særligt hans lamper, der fra 1920’erne gjorde ham berømt verden over.

– Ingen børn og unge må stå alene, når det værst tænkelige er sket. Stor tak til Bruun Rasmussen for den flotte støtte til Børn, Unge & Sorgs arbejde og sag. Beløbet fra auktionen går direkte til vores gratis hjælpearbejde for børn og unge i sorg. 

Direktør Preben Engelbrekt, Børn, Unge & Sorg

Giv håb til udsatte børn og unge

Hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner ser man også frem til at kunne støtte Børn, Unge & Sorg og give håb til børn og unge, der enten har mistet eller lever med alvorligt syge forældre eller søskende:

– For os som auktionshus, er det en stor glæde, at vores auktionsplatform kan bruges til et velgørende formål, så vi i samarbejde med Børn, Unge & Sorg kan rejse et så stort beløb som muligt for de to designklassikere til fordel for organisationens vigtige arbejde.

Vurderings- og salgsdirektør Kasper Nielsen, Bruun Rasmussen Kunstauktioner

’Ægget’ og ’Koglen’ er doneret af henholdsvis Fritz Hansen A/S og Louis Poulsen A/S, ligesom Bruun Rasmussen Kunstauktioner ikke beregner salær i forbindelse med auktionen. Beløbet fra auktionen går således ubeskåret til Børn, Unge & Sorgs indsamling ’Giv Håb’.