Kognitiv adfærdsterapi for komplicerede sorgreaktioner hos voksne – kursus med Paul Boelen i København

To-dages kursus med Paul Boelen og Maja O’Connor. I januar 2020 afholder Det Nationale Sorgcenter et to-dages kursus i kognitiv adfærdsterapi for komplicerede sorgreaktioner, herunder den nye ICD-11 diagnose Prolonged Grief Disorder. Kurset introducerer interventioner målrettet behandling af komplicerede sorgreaktioner. På kurset fokuseres bl.a. på kognitiv omstrukturering, forskellige former for eksponering, adfærdsaktivering og målarbejde.

Højt specialiseret kursus

Kurset er højt specialiseret og er primært rettet mod psykologer, psykiatere og læger, der til daglig arbejder klinisk med sorg. Der er et begrænset antal pladser til andre fagfolk, såsom forskere og erfarne psykoterapeuter med relevante dokumenterede kvalifikationer.

Kurset er relevant for psykologer, der arbejder hen imod deres autorisation. Kurset er godkendt til:

  • Specialist i Sundhedspsykologi voksen: 11.4.4.2.1. Generel klinisk viden inden for det sundhedspyskologiske område, 12 timer
  • Specialist i Psykotraumatologi: 14.4.4.2.2.2. Intervention på individuelt plan i relation til længerevarende og kroniske traumer, 12 timer
  • Specialist i Gerontopsykologi: 16.4.4.2.3. Relevante valgfrie kursusaktiviteter, 12 timer
  • Specialist i Psykoterapi voksen: 12.4.4.2.3. Anden teoretisk referenceramme, 12 timer
  • Specialist i Psykopatologi: 13.4.4.2.3. Behandling, 12 timer

Praktisk information

Kurset afholdes d. 30.-31. januar 2020

Torsdag fra 10-17
Fredag fra 9-16

Pris: 3450 kr. + moms inkl. undervisningsmaterialer og forplejning. 

For tilmelding og spørgsmål kontakt kompetencecenter@sorgcenter.dk eller læs den fulde kursusbeskrivelse.

Undervisningen foregår på engelsk og tager afsæt i en engelsk manual. Dansk manual kan rekvireres gratis, når den er færdigoversat.

I Paul Boelens kognitive adfærdsterapeutiske tilgang til behandling af Prolonged Grief Disorder er opfattelsen, at negative kognitioner, ængstelig (eller fobisk) undgåelse og depressiv undgåelse (passivitet) er centrale processer i vedligeholdelse af Prolonged Grief Disorder​​. Der er evidens for effekten af ​​CBT for Prolonged Grief Disorder.