H.K.H. Kronprinsessen deltog i Børn, Unge & Sorgs 20-års jubilæum

Den 12. november fejrede Børn, Unge & Sorg 20 års fødselsdag.  

Med støtte fra Helsefonden, Socialministeriet og det daværende Københavns Amt blev Ungekontakten i år 2000 åbnet af seks unge frivillige, der selv havde mistet, og to ansatte på deltid. Den ene var Preben Engelbrekt, der nu kan fejre 20-års jubilæum sammen med 100 frivillige og 40 ansatte fordelt på afdelinger i København, Aarhus, Odense og Helsingør.

På jubilæumsdagen deltog ansatte og frivillige ved Børn, Unge & Sorg, der er en del af Det Nationale Sorgcenter, samt nuværende og tidligere støtter og samarbejdspartnere – herunder fonde og politikere. Derudover deltog protektor for Børn, Unge & Sorg, Kronprinsesse Mary. 

– Jeg er glad for at kunne præsentere Kronprinsessen og vores øvrige samarbejdspartnere for nogle af de unge, der i tidens løb har fået hjælp i Børn, Unge & Sorg. Deres egne beretninger fortæller stærkere end noget andet, hvorfor der er brug for et sikkerhedsnet under sorgramte børn og unge i Danmark. Det siger direktør Preben Engelbrekt i anledning af jubilæet.

Hvert år hjælper Børn, Unge & Sorg 2.000 børn og unge under 28 år, der lever med en alvorligt syg forælder eller søskende, eller som mister en mor, far, søster eller bror. Børn, Unge & Sorg hjælper dem gennem specialiseret sorgterapi og gennem en række frivillige indsatser. Derudover opkvalificerer og efteruddanner Børn, Unge & Sorg fagprofessionelle i kommuner og regioner, der møder pårørende og efterladte børn og unge. 

– Når vi sidder over for et menneske, der har mistet, så er det let at føle sig tom for ord. Vi kan ikke fjerne problemet. Vi kan ikke skrue tiden tilbage. Vi kan ikke erstatte den mistede med en ny. Men jeg har selv mistet og jeg ved af egen erfaring, at vi alle kan gøre en forskel for et menneske i sorg: Vi kan hjælpe ham eller hende til at mærke, at den, de har mistet, stadig er med dem gennem livet. Nogle gange kræver det dog hjælp fra professionelle. I 20 år har Børn, Unge & Sorg givet håb til børn og unge: Håb om, at man kan lære at leve med sorgen som en del af livet. Det er god grund til i dag at sige tak for jeres arbejde og ønske stort tillykke med jubilæet.

Det udtaler H.K.H. Kronprinsessen i anledning af jubilæet, hvor Kronprinsessen holdt tale.
Læs hele talen HER

Læs mere om Børn, Unge & Sorg på www.sorgcenter.dk