Finanslovsaftale sikrer bevilling til Sorglinjen

Søndag eftermiddag faldt finanslovsaftalen for 2021 på plads. Indeholdende i aftalen er en to-årig bevilling til Sorglinjen på 2,5 mio. kr. pr. år i henholdsvis 2021 og 2022. En bevilling, der udløser stor glæde hos Det Nationale Sorgcenter og de mange frivillige på Sorglinjen.

Fra Det Nationale Sorgcenter lyder der en særlig stor tak fra direktør Preben Engelbrekt til regeringen (Socialdemokratiet) og aftalepartierne (Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet) for en finanslovsaftale, der er med til at sikre og styrke Sorglinjen, så Sorglinjen kan være der for de mange pårørende og efterladte, der oplever, at være alene eller har brug for en at tale med under sygdomsforløb eller efter dødsfald.

– Jeg er meget stolt og glad over regeringens og aftalepartiernes støtte og anerkendelse af Sorglinjen. Og ser det samtidig som en stor anerkendelse af vores frivillige, der alle selv har mistet en nærtstående og hver dag lytter og deler deres erfaringer på Sorglinjen, udtaler Preben Engelbrekt, direktør for Det Nationale Sorgcenter.

Preben Engelbrekt
Preben Engelbrekt, direktør
Det Nationale Sorgcenter

– Jeg er meget stolt og glad over regeringens og aftalepartiernes støtte og anerkendelse af Sorglinjen. Og ser det samtidig som en stor anerkendelse af vores frivillige, der alle selv har mistet en nærtstående og hver dag lytter og deler deres erfaringer på Sorglinjen.

– Preben Engelbrekt, direktør

Frivillige på Sorglinjen i Det Nationale Sorgcenter har mange forskellige baggrunde, men fælles for dem alle er, at de selv har mistet en, der stod dem nært. Det kan være en forælder, et barn, en søskende eller partner. De frivillige bruger nu deres erfaringer til at støtte andre. Det gør de gennem Chat, Brevkasse, Sorglinjen, Caféaftener eller samtalegrupper.

Besøg Sorglinjen her…