Børn bager for sorgramte børn og unge

Mere end 600 skoler og daginstitutioner landet over vil torsdag d. 14 oktober bage for at samle penge ind til at hjælpe børn og unge, hvis forældre eller søskende enten er alvorligt syge eller døde. Der vil blive pisket, bagt, pyntet og solgt kager, når Bag for en Sag i morgen løber af stablen til fordel for organisationen Børn, Unge & Sorg.

Efteråret fyldes med velduftende bagværk, når børnehaver og skoler kaster sig ud i forskellige bageprojekter til fordel for sorgramte børn og unge, hvis forældre eller søskende enten er alvorligt syge eller er døde. 

N. Zahles Seminarieskole i København er én af de mange skoler, som skal deltage i Bag for en Sag. “Vi deltager, fordi vi mener, at alle børn har ret til hjælp når sygdom og sorg rammer”, udtaler Asta Primdal Rahbek og Camilla Justyna Christensen fra elevrådet på N. Zahles Seminarieskole. 

“Vi vil gerne være med til at oplyse om, at der er hjælp at hente hos Børn, Unge & Sorg” 

Bag for en Sag er en årlig tilbagevendende begivenhed, der er blevet afholdt siden 2005. Den giver mulighed for at have det sjovt med at bage, tale om de problemer, der kan fylde hos børn – og hjælpe. 

”Vi er rigtig glade for, at så mange børn i hele landet bakker op om Bag for en Sag, og hjælper os med at tilbyde psykologhjælp til børn og unge, der lever med alvorligt syge forældre eller søskende. Eller som har mistet en far, mor, søster eller bror på grund af sygdom eller ved pludselig død,” siger Preben Engelbrekt, direktør i Det Nationale Sorgcenter.

Børn, Unge & Sorg, som er en del af Det Nationale Sorgcenter hjælper hvert år 2.000 børn og unge under 28 år, der oplever sygdom og død hos deres forældre eller søskende.  

Kontaktoplysninger

Det Nationale Sorgcenter: Presse- og kommunikationschef Tasja Norre Parize: Tlf. 24210610

N. Zahles Seminarieskole: Lærer, Jacqueline Kristensen: Tlf. 40 75 25 95