Minister besøg på FrivilligFredag

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde besøgte Det Nationale Sorgcenter på FrivilligFredag og talte med en af centrets frivillige, Miliena Nielsen, som hjælper og støtter sorgramte, som kontakter Sorglinjen. Miliena Nielsen, som selv har oplevet det at miste, bruger nu sin egen erfaring og oplevelser til at hjælpe andre eller til en samtale om, hvordan sorgen opleves.

Jeg var rigtig glad for at få lejlighed til at møde Miliena Nielsen, som er frivillig på Sorglinjen i Det Nationale Sorgcenter og høre, hvordan hun bruger sin livserfaring til at rådgive og hjælpe andre, det har mistet et kært familiemedlem eller en nær ven. Frivillige som Miliena spiller en meget vigtig rolle i vores samfund, der har stor gavn af sociale fællesskaber og netværk. Det var spændende at høre om det Nationale Sorgcenters arbejde med at rådgive efterladte, som er ramt af sorg og har brug for støtte til at komme videre i livet.

siger indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde.

Mange oplever, at venner, familie og kærester har svært ved at forstå, hvordan man har det, når man har mistet en far, mor, bror, søster eller en anden person stod en nært. Ofte glemmer dem man omgås helt at spørge ind til, hvordan det går – eller også ved de ikke ved, hvordan de skal gøre det. Derfor kan det være en kæmpe lettelse at tale med en, der har oplevet det samme. De frivillige på Sorglinjen har oplevet sorg på nærmeste hold, og kender derfor til situationen.

– Vi er meget stolte over de mange, som stiller op til frivilligt arbejde for at hjælpe andre i sorg. De frivillige er med at give andre sorgramte håb om, at det er muligt at få et godt liv, selvom det måske værst tænkelige er sket. Det er de frivillige selv lyslevende eksempler på, siger stifter og direktør i Det Nationale Sorgcenter, Preben Engelbrekt.

Under besøget blev ministeren vist rundt i centret og indført i Det Nationale Sorgcenters arbejde, herunder Børn, Unge og Sorg, som henvender sig til børn og unge, som har alvorligt syge forældre eller søskende eller som har mistet en far, mor, bror eller søster.

På Sorglinjen kan man anonymt tale eller skrive med vores frivillige, som er både unge og ældre. Hver aften klokken 17-21 sidder de frivillige klar ved telefonen for at lytte og dele ud af egne erfaringer.

Kontakt:

Sorglinjen er et tilbud til alle mennesker i sorg. På Sorglinjen sidder frivillige, der selv har mistet en nærtstående klar til at snakke med pårørende og efterladte. Alle frivillige gennemgår flere uddannelsesforløb udviklet af Det Nationale Sorgcenter.

RING 70 209 903

SMS 2727 2525