Deltag i fremvisning af premierefilm

Du kan helt ekstraordinært deltage i en fremvisning af filmen ”En forsinket begravelse”, samt opleve interviewsamtale med instruktøren Julie Bezerra Madsen i Det Nationale Sorgcenters konferencelokale i København.

Dato og tid: Den 28. maj kl. 19.00 – 21.00
Sted: Amagerbrogade 150, 1. sal, 2300 København S.

Tilmeld dig her fremvisning af filmen ”En forsinket begravelse”

”En forsinket begravelse” er en medrivende beskrivelse af instruktøren Julie Bezerra Madsens eget sorgforløb, hvor hendes mor dør pludseligt under ferieophold i Brasilien. Moderen, der er født og opvokset i Brasilien, men har været bosat og levet i Danmark i 28 år, bliver også begravet i Brasilien. For instruktør Julie Bezerra Madsen blev dét, at hun mistede sin mor og dernæst ikke kunne være med til sin mors begravelse, en smerte, der har forfulgt hende i en sådan grad, at hun endte med at lave en film om det.

Vi reagerer alle forskelligt på sorg. Vi kan føle savn, tomhed, smerte, vrede og lettelse, og følelserne kan veksle. For nogle kan det være overordentlig smertefuldt og ensomt, hvis deres nærmeste ikke sørger på samme måde, som de selv gør. Familiedynamikkerne ændrer sig ofte efter et tab, for hvem er vi pludselig, når der står en tom stol ved spisebordet?

Julie forsøger at samle sin far og søster for at få lavet et begravelsesritual for sin mor i Brasilien, men det går ikke helt efter hensigten.

Efter filmen vil direktøren i Det Nationale Sorgcenter, Preben Engelbrekt, have en samtale med instruktøren om hendes oplevelse af sorg og dens komplikationer.

Filmen havde verdenspremiere på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX – læs mere her – og har premiere på DR den 30. maj.

Foto credit: Good Company Pictures, fotograf Frigge Fri.