Kompetencecenter

Kompetencecenteret i Det Nationale Sorgcenter fungerer som bindeled mellem forskning, praksis og uddannelse – og styrker videndeling på tværs af fagområder. Vi udvikler, styrker og udbreder faglige kompetencer sammen med fagprofessionelle. Gennem praksisnær undervisning, supervision og oplæg støtter vi op om kvalitet og faglighed i arbejdet med mennesker i sorg i Danmark. 

National styrkeposition indenfor kompetenceudvikling af fagprofessionelle 

Kompetencecentrets primære opgave er at bidrage til kapacitetsopbygning indenfor sorgområdet blandt fagprofessionelle (fx læger, skolelærer, præster, sygeplejersker, socialrådgivere, pædagoger, psykologer, bedemænd, studievejledere, forebyggelseskonsulenter, politibetjente mm.) 

Som kompetencecenter i Det Nationale Sorgcenter har vi en national styrkeposition, idet vi både trækker på nyeste sorgforskning (blandt andet produceret af DNS’ videnscenter) og kliniske erfaringer fra behandlingsenheden i Det Nationale Sorgcenter.  

Gennem Kompetencecenteret tilbyder vi kompetenceudvikling, der bygger på både viden og erfaring – og som er målrettet fagpersoner, der arbejder med mennesker som er pårørende eller efterladte. 

Vores aktiviteter tager afsæt i: 

  • Forskningsbaseret viden fra flere fagområder – bl.a. antropologi, filosofi, psykologi og pædagogik 
  • Kliniske erfaringer fra terapeutiske forløb med individer, familier og grupper 
  • En tværfaglig tilgang til læring om sorg, inspireret af didaktik, psykologi, pædagogik og sociologi 
  • Indblik i praksisbehov, som vi får gennem vores samarbejde med fagfolk i kommuner og regioner 

“Det Nationale Sorgcenters kurser har givet mig en dybere faglighed der gør en konkret forskel i mit arbejde”

Aktiviteter du som enkeltperson eller institution kan bestille hos Kompetencecenteret 

  1. Kurser og efteruddannelse: Vi tilbyder en bred vifte af kurser inden for sorg. Kurserne er baseret på nyeste forskning og er designet til at styrke fagpersoners viden og kompetencer. 
  2. Målrettede aktiviteter: For organisationer og faggrupper med specifikke behov tilbyder vi målrettede oplæg, undervisningsforløb og workshops. Disse forløb udvikler vi i tæt dialog med kunden og tilpasser indholdet til jeres kontekst. 
  3. Supervision og sparring: Vi tilbyder supervision og sparring til fagfolk, der arbejder med mennesker ramt af sygdom eller død. En mulighed for individuel eller gruppebaseret faglig støtte samt reflektere over praksis og styrke kvaliteten af arbejdet. 

Målrettede aktiviteter

Priser

Vores priser afhænger af oplæggets/aktivitetens karakter, herunder forberedelsestid, form og antal deltagere. Vi tager som udgangspunkt betaling for en halv eller hel dag. 

Hvis aktiviteten kan klares af én underviser, er vores priser 8.000 kr. ekskl. moms for en halv dag og 15.000 kr. ekskl. moms for en hel dag. Kræver aktiviteten flere undervisere, forhøjes prisen tilsvarende. Der kan hertil komme udgifter til transport. 

Betaling for supervision er 1.425 kr. ekskl. moms pr. time. 

Undervisere 

Vores undervisere er Det Nationale Sorgcenters egne medarbejdere, som enten arbejder hver dag med behandling af pårørende og efterladte, eller med at udvikle og samle nyeste viden indenfor sorgfeltet. Vi bestræber os altid på at tilrettelægge kompetenceudviklingen, så den kan gøre en forskel i praksis. 

Fokus på praksisnærhed

Vi arbejder for at sikre, at al viden og alle metoder, vi formidler, er direkte anvendelige i praksis. Dette gøres gennem tæt samarbejde med fagfolk og organisationer, så vores tilbud og indsatser altid matcher de konkrete behov i praksis.

Hvorfor er vores arbejde vigtigt?

I Danmark mister cirka 139.000 mennesker årligt en nærtstående, og mange af dem har brug for professionel støtte til at håndtere sorgen. Samtidig oplever over 570.000 danskere hvert år at blive pårørende til en alvorligt syg person, hvilket kan medføre betydelige udfordringer. Kompetencecenterets arbejde er med til at sikre, at fagfolk har de rette kompetencer og ressourcer til at støtte disse grupper.

Interview med Christina, der sætter ord på, hvad det gjorde ved hendes familie, at hun blev ramt af kræft

I Kompetencecentret har vi også udviklet en række videoer med fagligt indhold, der ligger tilgængelige helt gratis. Dem kan du finde ved at trykke på knappen herunder.