10 år efter mors dødsfald

Hej,

For ti år siden, da jeg var 14 år mistede jeg min mor pludseligt. I løbet af gymnasiet døde mine bedsteforældre også. Jeg er en genert pige, så jeg har altid holdt det for mig selv, at min familie (mig+min far) kun er to personer, da jeg var/er flov over det. Jeg har ikke fået nye tætte venner siden folkeskolen eller kærester, da jeg holdt mig fra at knytte bånd. Jeg er kommet til et punkt, hvor jeg lyst til at kunne knytte bånd, men føler bare jeg burde have lært at leve med sorgen, som de fleste andre? Tror i en læge/psykolog ville synes en anmodning om henvisning ville være underligt?


Svar

Kære du

Jeg er ked af at høre at du har miste din mor, og dine bedste forældre. Jeg tror, det er vigtigt at huske sig selv på, at der er mange måneder at leve med sin sorg. Når det kommer til sorg, er det min erfaring, at det er en ting vi alle håndterer forskelligt. Jeg kommer selv fra en stor familie, vi er 6 søskende som har mistet vores far, og her 5 år senere mærker, og lever vi alle med sorgen på helt forskellige vis, noget jeg stadig kan bliver meget overrasket over. Du siger, du er flov over det kun er dig og din far, husk på at der er rigtig mange forskellige måder at være familie på, og selvom du ikke har både din mor og din far,  så har du stadig en helt rigtig familie.


Jeg er helt sikker på, at din læge eller en psykolog ikke vil synes det er mærkeligt, hvis du siger, at du har brug for at tale om din sorg, det tænker jeg  vi alle sammen har på et tidspunkt, for nogen er det måske lige når sorgen rammer og for andre, kan behovet komme senere. Da jeg mistede min far, havde jeg rigtigt svært ved at tale om det, men nogle år efter jeg mistede, kom jeg til at tale med en psykolog, det hjalp mig rigtig meget. Du kan altid ringe eller skrive en chat til os her på sorglinjen. Vi sidder en masse frivillige, som selv har haft sorg helt tæt på. Det er helt anonymt, så hvis det er svært for dig, at få taget hul på processen, kunne det måske være en mulighed for dig. Det kan du læse meget mere om her


Jeg synes det lyder fantastisk og meget inspirerende at du er kommet til et sted, hvor du har lyst til at knytte bånd til andre og jeg ønsker dig alt held og lykke fremad.


De bedste tanker

Sasha