Bange for at miste

Hej

Jeg har miste min mor til sygdom da jeg var 11. Har ikke haft kontakt med min familie siden 2003.

Jeg er lykkelig gift og har 3 dejlig børn.

Jeg er bange for at miste min mand, han er sund og rask. Men hverdag tænker jeg hvad nu hvis han dør, hvordan vil jeg hav det, hvad skal jeg gør. Blande tanker og følelser. De tanker for jeg hver eneste dag. Det gør mig så trist. Jeg forstille mig hvordan han ser ud når han lægger i kisten. Jeg danner billeder i hovedet.

Hvordan kan jeg ladvære med at få disse tanker.


Svar

Kære læser,


Først tak for at du tager dig mod til at skrive til os og deler dine tanker.


Jeg er ked at høre at du mistede din mor til sygdom da du kun var et barn, det er alt for tidligt og uretfærdigt.


Det lyder rigtig ubehageligt med de tanker og følelser du går igennem. Det lyder som en form for dødsangst du har, når man har mistet nogen der stod én nær, kan man blive så frygteligt bange for at det skulle ske igen.


Jeg har selv mistet min far til kræft tilbage i 2019, og har derefter også haft perioder hvor jeg har haft en dødsangst for at miste. Min far var min klippe, og efter han døde blev jeg rigtigt tæt med min faster. Hun blev på nogen områder min nye klippe, i hvert fald når det handlede om at snakke om savnet til min far og få mit liv stablet på benene igen efter hans død. Hende har jeg været rigtig bange for at miste, fordi hvis jeg mistede hende, hvem skulle så være min nye klippe og hvem skulle fortælle mig historier om min far. For mig hjalp det at jeg fortalte min faster at jeg var bange for at miste hende, det forløste sig lidt at jeg fik sat nogen ord på direkte til den omhandlende person.


Jeg kan sagtens sætte mig ind i dine tanker at du er bange for at miste din mand.  Så det er helt naturligt at du er bange for at miste ham. Du har i en ung alder oplevet at miste, så jeg tænker det måske er reaktion på dette, at du som voksen frygter at miste din mand og børns far, som du selv mistede din mor som barn.


Hvis du har behov for at snakke om det, og få sat lidt flere ord på både herfra og for dig selv, er du meget velkommen til at ringe til Sorglinjen som har åbent hver dag fra 17:00-21:00


 


Jeg håber overstående kan hjælpe dig lidt


 


Varme hilsner fra Caroline.