Drømme

Kvinde på 22 år fra Sjælland, der har mistet sin mor


Jeg mistede min mor her meget pludseligt til et hjertestop for snart 2 år siden. I starten drømte jeg meget, at det samme ville ske med min far, eller drømte at min mor kom hjem og sagde “lægerne havde lavet en fejl, nu er jeg her igen”.


Efterfølgende er der gået noget tid, hvor jeg ikke rigtigt har drømt om hende, selvom jeg tænker på hende hver evig eneste dag. Her på det sidste er jeg dog begyndt på det igen, men denne gang er det ikke de samme drømme. Forleden var det bl.a omkring, at jeg blev kontaktet om, at hun havde “været væk” i de 2 år, men nu var fundet. Og vi så stod en masse mennesker og ventede på at hun trådte frem. Idet hun træder frem, krammer jeg om hende og så vågner jeg med et chok, da det går op for mig i drømmen, at dette ikke kan være rigtigt.


Det er rigtig slemt for tiden. Jeg får ikke sovet, så meget pga de drømme, for når jeg først er vågnet, har jeg ikke lyst til at ligge mig igen. Det er begyndt også at påvirke mig meget i dagligdagen, da jeg er træt og slet ikke har overskud til noget som helst overhovedet.


Nu er det 2 år siden jeg mistede hende, og jeg har prøvet så mange forskellige ting for at få mine hverdage til at fungere bedre, men ved snart ikke hvad jeg skal gøre, da det bare er begyndt at gå ned ad bakke igen.


Svar

Hej med dig,


Mange tak for dit brev. Det er rigtig dejligt du deler dine tanker med os, så andre kan få gavn af dem.


Jeg er virkelig ked af at høre du har mistet din mor. Det gør bare så ufatteligt ondt at miste en, der er så tæt på én. Det lyder rigtig svært, at du har mistet hende til et hjertestop – jeg kunne forestille mig, at det har været et kæmpe chok for dig.


Ud fra det du beskriver, så synes jeg det lyder som om du stadig mærker sorgen rigtig meget i din hverdag og det tænker jeg må være vildt hårdt. Især når du ikke rigtig får en ”pause” fra det om natten. Når jeg skriver ”stadig”, så mener jeg, at sorgen nok altid vil fylde i ens liv, men at den bør blive mere håndgribelig og nemmere med tiden, hvis det giver mening.


Jeg mistede selv min mor for 3,5 år siden, da jeg var 22 år, og jeg kan sagtens genkende det med drømmene. Jeg drømmer stadig om hende en gang i mellem, og det føles altid helt vildt underligt når jeg vågner og jeg kan godt føle mig ked af det og forvirret. Men med tiden er jeg faktisk også begyndt at sætte pris på mine drømme om hende, hvilket godt kan lyde lidt underligt måske.


Men jeg tænker på mine drømme som et lille vindue til hende, hvor jeg får lov at se hende igen og mindes hende efter, idet jeg fortæller det til nogle. Jeg har jo set på billeder og talt om hende mange gange, men jeg synes det svære for mig nu, er tanken om, at jeg aldrig skal se hende igen – det gør jeg så i mine drømme.


Når det er sagt, så er det også vigtigt for mig at sige, at du selvfølgelig skal have en hverdag, der fungerer, og at dine drømme ikke skal gøre, at du ikke kan sove. Nu ved jeg jo ikke hvad du allerede har gjort, for at få det bedre, men jeg kan fortælle dig lidt om, hvad der har virket for mig.


Jeg startede i sorggruppe ca. 10 mdr. efter min mor døde, hvilket hjalp mig helt vildt meget. I gruppen fandt jeg en genkendelse og forståelse fra andre unge og det har betydet enormt meget for mig. Måske det også kunne hjælpe dig?


Vi har grupper hos Børn, Unge & Sorg. Du kan læse mere om det på www.sorgcenter.dk og ellers kan du også finde en gruppe tæt på dig på www.sorgvejviser.dk.


Det har også hjulpet mig at skrive breve til min mor. Fortælle hende hvordan jeg har det, at jeg savner hende og hvad jeg ellers har haft på hjerte. Og hvis jeg har savnet hende rigtig meget har jeg ringet til min lillesøster og bare fortalt præcis hvordan jeg har det eller talt med min kæreste om det.


Det har også hjulpet mig at høre noget musik, som minder mig om hende, og virkelig mærke savnet. Det kan være rigtig hårdt at mindes hende, men det giver mig altid lidt mere ro bagefter. – måske det også kunne hjælpe dig at finde en måde at mærke savnet ekstra meget, for på den måde at få ro om natten.


Jeg håber du kan bruge mit svar til noget, og ellers er du også velkommen til at ringe herind eller skrive på vores chat!


Kærlige hilsner fra Cecilie