Farvel mor

Jeg ligger her en søndag aften, og tankerne fylder mit hovede- og jeg kan ikke sove.

Min mor døde som 54 årige, efter et kortvarigt kræft forløb på 3 mdr.

Det hele gik så stærk, og jeg sidder med en tomhed i kroppen. Fik jeg sagt alt jeg ville, fik jeg sagt ordentligt farvel?


Jeg mangler min klippe, mine børns mormor, mine røde tråd i familien. Hende der har kendt mig hele mit liv, og kender mig på alle punkter- er død. Hvem skal jeg nu gå til når tingene er svære, eller når jeg ikke stoler nok på mig selv. Alt jeg har brug for er min mors stemme der siger” selvfølgelig kan du det”😪


Svar

Kære du,


Først og fremmest tusind tak fordi du skriver ind og fortæller om din sorg.


Jeg er virkelig ked af at høre, at du har mistet din mor – det lyder til, at I var meget tætte, og jeg kan derfor godt forstå, at du står i en kæmpe sorg lige nu. Tre måneder er meget kortvarigt, og jeg kunne forestille mig, at det også må være et kæmpe chok for dig, når det er gået så stærkt?


Alle os frivillige herinde på Sorglinjen har selv prøvet at miste en nærtstående, så du er slet ikke alene med alle dine følelser, og de tanker du har. Det er meget normalt, at du har de tanker, følelser og spørgsmål i dig.


Jeg kan især godt genkende det tomrum, du beskriver. Nu ved jeg ikke, hvor længe siden det er, at du mistede din mor, men jeg mistede min far for snart 7,5 år siden, og jeg husker tiden efter, som var det i går. Jeg følte, at tomrummet kun kunne udfyldes af min far og derfor gjorde det mig endnu mere ked af det, at det ikke var muligt. At det bare var væk fra den ene dag til den anden. Det tog mig lang tid at fylde tomrummet ud med andre gode ting og selvom det er snart 7,5 år siden, er tomrummet stadig ikke fyldt helt ud.


Jeg tror også, at man skal lære at finde ro i, at tomrummet er blevet ens vilkår og have fokus på alle de gode minder, der er, som man kan tage med sig videre.


Noget som måske ville hjælpe dig, kunne være at gå i en sorggruppe? Der er det i hvert fald muligt at møde andre i samme situation, hvor nogle af dine følelser kan blive normaliseret. Det er også altid rart at snakke med nogen der forstår en, fordi de selv har prøvet det. Det er blot en ide, som du kan tage med dig. Jeg har selv gået i sorggruppe, og det var med til at fjerne noget af mit tomrum og gøre, at jeg følte mig mindre alene.


Du kan evt. gå ind på https://www.sorgvejviser.dk/sorgtilbud/ . Her skal du vælge din region, kommune og type af tilbud, som du ønsker og så kommer der nogle tilbud op i nærheden af dig.


Jeg håber, at du kan bruge mit svar til noget, og ellers er du altid velkommen til at ringe på 70 209 903 eller skrive ind til Sorglinjen via vores hjemmeside www.sorgcenter.dk. Vi sidder her hver dag mellem kl. 17.00-21.00.


Pas på dig selv. Du skal nok komme igennem det!