Hensyn til børn i sorg

Jeg har fundet verdens dejligste mand. Hans kone døde 7 mdr før vi mødtes.

Han har fortalt sine voksne børn at han har mødt en veninde som han rejser med. Jeg kan fornemme at specielt datteren ikke er parat til at hendes far ser en anden. Jeg forstår hende godt, og ønsker at gøre det bedste for ikke at tynge hende med yderligere sorg.

Så hvordan gør jeg det?

Min tanke er at der skal gå lang tid inden de finder ud af jeg er kæreste, og at de skal mærke at der stadig er plads til deres mor, med billeder og snak om deres mor mm.

Hvad mere kan i råde mig til ?


Svar

Hej kære du,


Først og fremmest vil jeg gerne anerkende dig for at skrive ind og hvor er det dejligt at høre, at du har fundet verdens dejligste mand – tillykke med det.


Jeg er ked af at høre, at din kæreste har mistet sin kone. Det må være hårdt for ham og børnene. Det er meget normalt, når man har mistet en forældre, at det kan være svært for børnene, når den tilbageværende forældre møder en ny. Jeg har også hørt om mange, som kan føle, at kæresten prøver at ”erstatte” den afdøde forældre, men det har jeg ikke fornemmelsen af, at du gør.


Jeg tror, at det bedste som dig og din kæreste kan gøre er at lægge en ”strategi” sammen. Jeg synes, at det er vigtigt, at du ikke bliver ”gemt” væk, da I jo også skal have lov til at have glæde af jeres forhold og kunne vise hinanden frem. Samtidigt tror jeg, at det ville være godt, hvis hans børn fik det af vide, så det ikke foregår bag deres ryg. Så skal du måske holde dig lidt i baggrunden til at starte med og derefter kan du blive introduceret til dem. Måske ville det også blive nemmere, hvis din kæreste spurgte sine børn, hvilke behov de har ift. eventuelt at møde dig, og så kan I prøve at imødekomme det bedst muligt.


Jeg er dog ikke professionel, men frivillig med erfaringer om at miste, så jeg skriver, som jeg gør ud fra mine egne og kollegaers erfaringer. Jeg håber at det hele giver mening og ellers skal du være velkommen til at skrive eller ringe ind en anden gang.


Held og lykke med det hele og jeg håber, at I finder en god løsning for jer alle sammen.