HIV

Ung på 17 år fra Syddanmark, hvis mor er syg


Hej Brevkasse,


Min mor har HIV. dengang hun konfronteret mig med det for 1-2 år siden, så begyndte jeg at grine?

Det er ikke noget jeg sådan tænker over til daglig, men synes alligevel det fylder lidt på en eller anden måde, da min mor også har fået en depression på grund af det og jeg har ikke særlig god kontakt til hende i perioder og bare føler at det er svært med hende generelt.


Det er også “en” af de ting som kan gøre at jeg ikke få en god dag fordi jeg tænker for meget over sådan nogen ting. Og tør heller ikke rigtig at snakke med nogen om det.


Svar

Kære dig


Tak fordi du skriver ind og fortæller om din situation. Det er rigtig stærkt, at du rækker ud.

Jeg er ked af at høre, at din mor er syg af HIV og at hun har en depression, og jeg kan virkelig godt forstå, at det fylder.


Da min mor blev syg første gang, fik hun også en depression og jeg kan huske, at jeg havde rigtig svært ved hvordan jeg skulle forholde mig til det og følte mig ofte magtesløs. Jeg var i virkeligheden både fortvivlet over, at hun ingen energi havde, og jeg vidste ikke rigtig hvem jeg skulle tale med, om det, fordi jeg selv følte det var et tabuiseret emne, og frygtede folks reaktion.


Derfor kan jeg også godt forstå, at det kan være rigtigt svært at tale om. For mig, hjalp det at dele de svære tanker til min tætteste veninde. Til trods for hun ikke selv havde oplevet det samme som jeg, var det rart, at der var én tæt på, som vidste, hvad jeg gik igennem. Derudover startede jeg til psykolog, hvilket hjalp mig med at sætte ord på nogle af de tanker og følelser jeg selv gennemlevede, men ikke vidste hvordan jeg skulle håndtere. Det er selvfølgelig ikke sikkert, at det giver mening for dig, men for mig har det været en hjælp at give følelser og tanker plads.


Du skriver, at din mor og dig til tider ikke har en særlig god kontakt og at I kan have et svært forhold. Jeg kan godt sætte mig ind i at det må give en masse tanker og grublerier, og derfor kan jeg virkelig godt forstå at det kan påvirke din dag. Jeg oplevede selv at det var svært at have en længerevarende samtale med min egen mor i en periode, fordi hun ikke kunne magte noget, fysisk og psykisk.


Her hos Det Nationale Sorgcenter, er der mulighed for, at man kan få en snak med en psykolog. Hvis du udfylder en kontakt-formular på vores hjemmeside, så kan du blive ringet op af en psykolog og få en snak? Måske kunne det give mening for dig? Du finder kontaktformularen HER.


Derudover sidder vi også klar på chatten og telefonen, hvis du synes det kunne være rart at tale med nogle af os, frivillige, som selv har personlige erfaringer, som vi gerne vil dele ud af.


Håber det allerbedste for dig.


Med venlig hilsen Josefine