Hvor kan jeg få hjælp?

Jeg mistet min bror i krigen i Bosnien. Den alvorlige situation i Ukraine minder alt for meget om historien.

Hvad kan jeg gøre og hvor kan jeg få hjælp fordi jeg bliver SÅ ked af det?

Jeg er også ked af det for alle dem der måske kommer til at skulle opleve det samme som mig.


Hilsen


B


Svar

Kære B


Tak fordi du rækker ud og skriver ind til os.


Jeg er ked af at høre, at du har mistet din bror. Jeg forstår godt at du bliver påvirket og ked af det over den nuværende situation i Ukraine, der, som du nævner, minder ubehagelig meget om de ting vi så ske på Balkan. Særligt for dig, kan jeg forestille mig, at det bringer mange ubehagelige og triste minder frem, eftersom du har haft krig og død helt tæt inde på livet. Det er meget empatisk af dig, at du føler dig ked af det for dem, som potentielt kommer til at opleve det samme. Jeg kan kun forestille mig, hvor  overvældende det kan være for dig, at skulle gennemleve alle minderne så tydeligt igen, samtidigt med at du bekymrer dig på andres vegne.


Har du mon nogen nære, som du kan vende dine tanker og følelser med? Det kan være en hjælp at sætte ord på disse ting overfor nogen, man er tryg ved. Måske er der nogen, du tidligere har delt dine erfaringer med? Dernæst tænker jeg på om du mon tidligere har fået professionelt hjælp til at bearbejde de oplevelser og tanker fra dengang du mistede din bror i krigen i Bosnien? Hvis ikke, kan Sorgvejviseren være brugbar. Her finder du en oversigt over de sorgtilbud der findes rundt i landet, samt i dit nærområde. Derudover kan jeg anbefale at tage fat i din læge, som har mulighed for at henvise dig til forskellige tilbud.


Derudover er du altid velkommen til at ringe eller skrive ind til os på Sorglinjen. Her sidder frivillige klar alle dage mellem kl. 17.00-21.00, som også selv har erfaringer med at miste.


Jeg håber du finder den hjælp og støtte, som du har brug for, og jeg ønsker dig alt det bedste fremover.


De bedste hilsner,


Daniel, Frivillig på Sorglinjen.