Jeg føler at jeg kunne have gjort mere end jeg gjorde dengang…..

Hej brevkasse.

Jeg er en “ung” mand på snart 30 år. Jeg mistede min far da jeg var 15 år i 2008 – han drak desværre rigtig meget i al den tid jeg kan huske og han endte med at få “skrumpelever” pga. alle de bajere. Selvom min far drak, så havde vi et enormt tæt forhold og vi havde det så godt sammen. Han var på ingen måde som mange andre forældre der drikker, voldelig, på ingen måde. – desværre, selv her knapt 14 år efter hans død går jeg stadig med den kedelige følelse af, at jeg kunne have gjort en større indsats i at hjælpe ham end jeg gjorde dengang.. hilsen Christian


Svar

Hej Christian


Tak for indlæg. Det gør mig ondt at høre, at du mistede din far da du var så ung. Du skriver at du stadig har følelsen af, at have kunne gjort en større indsats for at hjælpe din far, og som jeg forstår er det, er det en følelse du lider under i dag. Hvis det er til nogen hjælp, så er det en følelse, jeg godt kan genkende. Jeg har mistet min mand, som døde pga. alkoholrelaterede sygdomme. Desværre har der i min familie været mange følelsesmæssige forviklinger relateret til min mands forhold til alkohol. Flere mente at jeg bl.a. kunne have gjort mere eller noget andet, så ville problemet være løst. Det kan være svært, at få arbejdet med sorgen når belastninger som disse opstår opstår. Det kan både være de følelsesmæssige forviklinger der kommer fra andre og fra mig selv. Jeg har to børn, som har lidt på hver deres måde. De har bl.a. følt sig utilstrækkelige og haft dårlig samvittighed. Vi har en samhørighed i de følelser og samtidig har vi også følt os alene. Jeg ved ikke, om du kan relatere dig til det jeg skriver, men jeg håber, at du ved, at du ikke sidder alene med de svære følelser.


Jeg tænker måske det ville være godt at få talt med nogle, der har ekstra forstand på de mekanismer, der er i spil og opstår i kølvandet på dine oplevelser med din far. Et sted der kunne være en mulighed er TUBA.dk, som har specialiseret sig i at hjælpe unge mellem 14-35 år, der har forældre med alkoholmisbrug.


Her på Sorglinjen, arbejder vi med den sorg, der opstår ved at miste. Du har jo også mistet din far, så du er også meget velkommen til at henvende dig til os omkring dit tab og nogle af de følelser, som har fulgt med dette. Du kan både skrive til os igen, men du har også mulighed for at ringe til os. Telefonen har åbent alle dage fra kl. 17-21 på tlf. 70209903.


Med venlig hilsen


Malene, frivillig på Sorglinjen