Kan man græde færdig

Jeg skal snart til bisættelse af meget nær familie.

Man hører om folk, der siger, de har grædt så meget, de ikke har flere tårer tilbage.

Er det muligt, man kan græde så meget før, man kan holde tårerne tilbage på dagen?

Jeg vil gerne være stærk for mine børn i kirken.


Svar

Kære du,


Hvor er jeg ked af at høre, at I har mistet en del af jeres meget nærtstående familie. Det er utrolig svært at miste nogen så tæt på en, og det er klart, at det bringer tårer frem, og at de ikke kan holdes tilbage. Det skal de heller ikke. Sorg er jo også et udtryk for kærlighed og for at have elsket og at elske. Det lyder til, at du er enorm kærlig og omsorgsfuld, og er der fuldt ud for dine børn og sætter dem højest. Du skal dog vide, at det er helt okay at græde og vise, at man er ked af det. Det er også et tegn på styrke at vise sin sårbarhed, og dét at græde i kirken betyder ikke, at du ikke er stærk for dine børn, tværtimod.


Da jeg var til bisættelse for min far, var jeg meget indeni mig selv i kirken og tog hele situationen ind. Det var ikke noget, jeg som sådan planlagde på forhånd eller tænkte over, men tillod mig slev blot at mærke situationen og reagere ud fra de behov, jeg havde i øjeblikket. Jeg kunne ikke holde mine tårer tilbage, men jeg følte også, at det var okay og rart at give slip og bare være i det på den måde, jeg følte for.


Jeg håber inderligt, at I kommer til at få en mindeværdig bisættelse, og I får sagt farvel på den måde, I ønsker og har brug for. Og både du og dine børn er mere end velkommen til at kontakte os igen på Sorglinjen enten på chat, SMS og telefon hver dag mellem kl. 17-21.


Alt det bedste ønskes til dig og dine børn,


Mona, frivillig på Sorglinjen