Min barndom blokerer mig i at sørge

Hej.

Min far gik pludseligt bort for ni år siden, og min mor i januar efter at have været syg af kræft. Jeg er 29 år.

Jeg har siden indset, at jeg i min barndom har været udsat for omsorgssvigt. Jeg har været til psykolog (gør det ikke mere) for at bearbejde tabet af min mor og for at tale om min barndom. Jeg er i proces med at acceptere min barndom nu, og at min forældre gjorde det så godt, de kunne. Men det er svært, og jeg føler, jeg er gået i stå. Det værste er, at det blokerer mig i at sørge over min mor, selvom hun var en, jeg elskede mest, og vi havde et godt forhold.

Hvad gør jeg?


Svar

Kære Pige på 29


Jeg kan godt forstå, at du synes, det er svært at vide, hvad der er godt at gøre.


Du skriver, at du har mistet både din far og din mor, og at du har indset, at du har været udsat for omsorgssvigt. Det er meget sorg, du har oplevet, selvom du kun er 29 år.


Hvor er det godt og modigt af dig, at du har søgt hjælp til det ved at gå til psykolog. Det lyder til, at du allerede har fået meget ud af det. Du skriver, at du er ved at acceptere, at dine forældre gjorde det så godt, de kunne, men at det også blokerer dig i at sørge over din mor. Det kan jeg godt forstå. For kan man godt sørge over at have mistet sin mor, som man har elsket og samtidig være virkelig ked af det eller vred over noget, der er sket?


Jeg mistede min mand for fire år siden. Jeg kender ikke til det at have oplevet svigt, som du skriver om, men jeg kender godt til det at tænke tilbage på alt det, der er sket. Dit brev får mig til at tænke på, at da min mand døde, var det svært at acceptere, at det var endegyldigt slut, at det bare stoppede uden, at jeg havde fået sagt alt det, jeg stadig havde at sige, eller at vi kunne gøre alt det, vi manglede at gøre.


Hvis du kunne tænke dig at tale med andre, der har mistet, så sidder der frivillige på sorglinjen, som er klar til at tale i telefon eller chatte. Du kan ringe på 70 20 99 03 eller chatte via dette link: https://sorgcenter.dk/chat/


Der er åbent kl. 17.00-21.00.


Kærlig hilsen

Lillian