Min far er død

Pige på 14 år fra Sjælland, hvis far er død


Hej Brevkasse,

Dengang jeg var 3 år (jeg er nu 14) døde min far. Og jeg tænker stadigvæk på ham, jeg savner ham hver dag. Jeg græder næsten hver nat. Jeg ved ikke hvad jeg kan gøre for at få det bedre.


Svar

Kære dig 


Hvor må det være uretfærdigt at miste sin far, når man blot er tre år gammel. Det må være et tomrum, og det må efterlade så meget savn og sorg. Det lyder til at sorgen fylder rigtig meget for dig lige nu. Jeg vil gerne understrege, at jeg synes, at det er virkelig flot, at du har valgt at skrive ind til vores brevkasse. Den kan være svært at spørge om hjælp, når man er ked af det. Men nogle gange må man erkende, at det kan være uoverskueligt at stå alene med sin sorg.


Jeg hedder Laura, er 26 år og er frivillig på Sorglinjen. Jeg mistede min far meget pludseligt for tre år siden, da han døde af en hjerneblødning. Fra den dag min far døde, gik der mange måneder, før jeg egentlig forstod, hvad der var sket. Jeg drømte hver nat, at min far var i live, og jeg blev lige ked af det hver gang, det gik op for mig, at det blot var en drøm.


Det var først, da jeg startede i en sorggruppe i Børn, Unge & Sorg, at jeg egentlig kom i gang med at behandle min sorg. Her fandt jeg plads til at tale om min sorg og mit savn til min far. Jeg mødte andre unge på min egen alder, der alle havde mistet en forældre, og som alle tacklede sorg på forskellige måder. Det betød meget for mig at kunne spejle mig med andre, der havde mistet. I sorggruppen blev der skabt et rum, hvor alt kunne siges, og hvor jeg ikke behøvede at være bange for at være ked af det. Sorggruppen hjalp mig et godt stykke videre i min sorg, selvom nogle dage selvfølgelig stadig kan være hårde.


Hvis du synes du mangler en at tale med om at din far er død, er du velkommen til at ringe til os på sorglinjen, det kan du hver dag mellem kl. 17 og 21 på tlf. nr. 70 209 903. Det kunne også være en mulighed for dig at søge rådgivning hos Børn, Unge & Sorgs psykologer. Det gør du ved at udfylde formularen HER. Når du har udfyldt formularen, så vil du hurtigst muligt blive ringet op af en psykolog, der kan tale med dig om hvor du evt. kan henvende dig for at få hjælp til sorgen.


I hvert fald er det vigtigste, at du allerede nu har valgt at række hånden ud og spørge om hjælp her i brevkassen. Dét er sejt!


Jeg håber, at du kunne bruge mit svar til noget.


Kh Laura