Min mor er uhelbredelig kræftsyg

Jeg er en kvinde på 44 som desværre står i denne situation hvor jeg selv kæmper med angst, og oveni har en mor, som er kommet på hospice. Jeg har det skidt og samtidigt skal jeg være der for min mor. Jeg mistede min far da jeg var 24 og min far blev kun 44 år, så har haft døden tæt på. Jeg går alene med det hele både med angsten og følelserne og tankerne om alt det med min mor. Har i nogen gode råd hvordan jeg skal forholde mig, for jeg kæmper hver dag men jeg kan ikke blive ved sådan her. Og min mors familie har sagt at jeg også står alene med det hele når hun går bort.


Svar

Kære dig


Først og fremmest skal du have tak for, at du skriver herind. Det er modigt af dig.


Jeg er ked af at høre, at du kæmper med angst, og at du har haft døden tæt inde på livet i en ung alder og nu igen. Det lyder som om, at du er meget alene med dine tanker og ikke føler, du kan få hjælp fra din mors familie. Jeg tænker det måske kunne være rart for dig, mens din mor stadig er i live, eventuelt at lægge en plan for, hvad der skal ske, så de svære valg allerede er truffet, når hun dør. Jeg kunne forestille mig dette også er noget, du ville kunne tale med personalet på din mors hospice om, så du ikke står med følelsen af at være alene om det.


Mit bedste råd er at tale åbent om dine følelser, selvom det nogle gange kan være svært at række ud, og overskuddet ikke altid er der i en sorgproces. Det, der virkede for mig var at tale med en psykoterapeut omkring mine følelser. Gennem vores Sorgvejviser, har du mulighed for at se, hvilke sorgtilbud, der er i dit lokalområde: https://www.sorgvejviser.dk/sorgtilbud/. Måske du derigennem kan finde noget støtte til nogle af de ting, du beskriver.


Hvis du ikke allerede får hjælp til din angst, så kontakt eventuelt din egen læge og hør om mulighederne for at få støtte og hjælp hertil. Nogle gange er det bedste, vi kan gøre at være der for os selv og drage egenomsorg samtidig med, at du måske også bedre vil kunne være der for din mor.


Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe ind til os vedrørende din sorg. Vi har åbent hver dag imellem 17.00 -21.00. Alle der er frivillige på Sorglinjen har selv oplevet at miste, så du vil blive mødt i din sorg på en kærlig og rummelig måde, da vi deler samme smerte. Vores telefonnummer er 70 20 99 03.


Mærk endelig efter, om du kan bruge nogle af disse råd. Du er som sagt hjertelig velkommen til at ringe herind, så taler vi gerne videre om det hele eller noget helt tredje, som kan fylde.


De bedste hilsner


Oline