Min Mor har kræft

Kære dig der læser dette


Jeg er en pige på 15 år, for knap 2 uger siden fik min mor konstateret brystkræft, på fredag starter hun i kemo og generelt ser situationen ikke alt for god ud…


De alle siger det nok skal gå, og familie og venner siger de altid er der til at snakke hvilket er super sødt.


Problemet er at jeg har ik rigtig lyst til at snakke med min familie, venner, kæreste osv. om det. Jeg ville ikke “kendes” som pigen hvis mor har kræft, og ikke behandles anderledes. Men jeg har brug for at snakke om det, jeg ville bare ikke ligge det pres på mine venner… de forstår det ikke…


Svar

Kære dig,


Tak for du skriver ind til os på Sorglinjen. Jeg er enorm ked af at høre at din mor har fået konstateret brystkræft. Dine bekymringer kan jeg godt genkende, og du oplever det mange af os har oplevet i starten af et usikker kræftforløb.


Der er ingen af os der ved hvad fremtiden bringer, og derfor er det svært og få at vide – at det nok skal gå. Det ville være bedre, hvis vi alle var bedre til at tale om alt det der går ondt, og derfor kan jeg godt forstå at du ikke har lyst til at tale om det med familien, vennerne og kæresten. Sådan havde jeg det også selv i starten, mest også fordi jeg ikke selv havde et sprog for hvad jeg havde behov for og hvordan jeg egentlig gerne ville tale om det. For mig var det dog en gave at inddrage mine nære, for selvom de ikke selv har oplevet sorg eller ventesorg som du måske er på vej ind i, så ville jeg ikke have været foruden dem i forløbet.


Omvendt, hvis det var en af dem der oplevede det, så ville jeg også gerne have muligheden for at være der for dem.


Det du skal igennem nu, er desværre altomvæltende og alt er anderledes fra nu af, men jeg forstår dig godt med at du ikke vil ”behandles” anderledes. Jeg har selv måtte overveje hvad det betyder og i dag er jeg hende der havde en far med kræft, det er der en styrke i at jeg ved hvad det betyder og også kan hjælpe andre.


For at få et sprog for det der sker nu og kan ske – så vil jeg gerne gøre dig opmærksom på, at du kan ringe ind til Sorgcenteret på tlf.nr.: 70 266 766 og høre om gruppetilbud til teenagere, der har en syg forælder, eller finde mulige sparringsgrupper på Sorgvejviser.dk, eller kigge på Erduokay.dk som også er en hjemmeside med informationer til unge omkring sygdom.


Til sidst vil jeg gøre dig opmærksom på, at vi sidder hver dag på Sorglinjen fra kl. 17-21, hvor vi er mange frivillige som har erfaringer med at være pårørende til en kræftpatient.


Så ønsker jeg dig og din familie, alt det bedste. 


Kærlige hilsner,


Julie – frivillig på sorglinjen