Min søn på 14

Mand på 57 år fra Hovedstaden, som har mistet sin kæreste og søns mor


Min kone og min 14 åriges mor døde i sommeren 2018 – og han har problemer som viser sig ved udfarende opførsel i skolen – træt af skolen – altid træt – svær at få op og i skole  Han er simpelthen bare ked af det, men vil ikke snakke rigtigt om det og slet ikke snakke med nogen andre om det. Det låser jo mulighederne for mig rigtigt meget .. Har I nogen ideer eller forslag?


Efter min kones død var vi i sommerhus sammen med hans søskende – og siden har jeg været ude at rejse alene med ham for at “komme væk”. Og prøver derudover at snakke hver gang der er et lille hul og situationen er til det. Men er ved at løbe tør for ideer og skolen siger, at det er ved at være tid til at få kommunen ind i et forløb ..


Ikke begejstret for det – har set kommunen i aktion før og der er mange amatører som ikke burde være der desværre ..


Svar

Kære dig


Tak fordi du skriver herind.


Det gør mig ondt at høre, at du har mistet din kone, og også at læse om hvor svært det er for din søn at have mistet sin mor. Sikke en mundfuld at stå overfor som familie, og for dig som far. Du lyder til at være omsorgsfuld og betænksom far bl.a. ved at tage på tur til udlandet og i sommerhus for at ”komme lidt væk”.


Du spørger om jeg har nogle ideer eller forslag til at hjælpe din søn, og jeg kan kun tage udgangspunkt i mig selv og min historie. Jeg mistede min kæreste efter et kræft forløb for fem år siden, og husker selv hvor træt jeg var længe efter tabet, fordi sorgarbejdet fyldte så utrolig meget, hvilket med tiden blev bedre.


For mig lyder det som om, at din søn har sværere ved at sætte ord på hans følelser og oplevelser end du umiddelbart har. Jeg mindes, at jeg til tider slet ikke kunne formulere, hvad jeg følte, eller oplevede indeni. I de situationer satte jeg særligt pris på at være sammen med nogle, som bare turde være til stede i sorgen, sammen med mig og på mine præmisser – ikke altid med ord. Kunne det tænkes, at din søn måske har brug for at udtrykke sig på en anden måde, eller bare være sammen med dig eller nogle venner uden nødvendigvis at tale om, hvad han oplever?


Min erfaring er, at sorg og sorgprocesser kan være meget forskellige fra person til person, og at sorgen altid vil opleves individuelt og kommer til udtryk på forskellige måder og for mig også forskelligt henover tid.


Hos Børn, Unge og Sorg har vi samtalegrupper for børn og unge, som ligesom din søn har mistet en forælder. Derudover har vi Sorglinjen, hvor frivillige er til rådighed på chat eller telefon hver dag mellem 17-21. Hvis det giver mening for ham, er han til hver en tid velkommen til at kontakte os.


/Mette