Mistede min mormor i 2009

Heej, det er første gang jeg skriver ind. Jeg har det rigtig svært her for tiden. Det fylder rigtig meget, og tænker tit på om der er en måde på man kan kontakte sin afdøde, og når man desværre selv skal afsted, håber jeg osse man ser dem igen


Det fylder bare for meget, og jeg har fået dødsangst, og græder dagligt. Og jeg vil ikke glemme hende, men vil gerne komme videre, hvis man kan sige det?


F.eks, hvis det er koldt og jeg intet halstørklæde på, kan jeg høre hendes stemme “skælde” mig ud. Sådan nogle ting i løbet af dagen. Hver dag. Og det vil jeg ikke. Fordi det gør mig ked af det.


Svar

Hej du er meget velkommen til at skrive ind til Sorglinjens brevkasse. Jeg kan se på din overskrift at du har mistet din mormor i 2009 og jeg forstår at det har været svært for dig. Du skriver at det stadig fylder meget for dig. du skriver at du har fået dødsangst, du græder dagligt og at du ikke vil glemme hende. Måske kan der være plads til det hele? Hvis det ikke piner dig for meget kan din mormor stadig have en plads i din hverdag, hvis der samtidig også kan være plads til at du selv har plads i dit liv.

Jeg har selv mistet flere i mit liv. Jeg er i 60erne og tab af betydningsfulde mennesker strækker sig over mange år. Når de ikke lever mere, er der stadig plads til at de lever i mig. Jeg har dem med som et betydningsfuld del af mit liv. Det de lærte mig, det de gav mig, er en del af mig. Indimellem savner jeg en af dem særligt meget, så fylder de mere. Efterfølgende forsvinder de lige så stille igen. Men de er en del af mig. På andre tidspunkter får en anden en særlig central plads osv.

Jeg har haft glæde af professionel hjælp til den sorg som blev for pinefuld. For mig har det være vigtigt at kunne dele min sorg, fordi den kan være så smertefuld at bære alene.


Du er velkommen til at skrive igen. Måske for at få uddybet nogle af dine tanker. Du er altid velkommen til at ringe til Sorglinjen hvor der sidder frivillige klar ved tlf. hver dag, der selv har mistet.

Med venlig hilsen Malene